(SIDE2): - Jeg er jo virkelig en jeansjente! Jeg elsker Cubus-klær, så det føles som om jeg representerer noe jeg selv har et sterk forhold til selv, sier Mini Andén (32) til Side2.

Denim og jeans er stort i høstkolleksjon til Cubus - alt fra superskinny til basismodeller er en del av kolleksjonen, samt jeans med detaljer av skinn, nagler og lommer.

Se bilder nederst i saken!

Startet tidlig
Svenske Mini, født Susanna Andén, har vært modell hele livet. Hun ble oppdaget i tredje klasse på barneskolen, og fra den gang har det gått slag i slag. Mini har gått for de aller største designerne i verden, og gjort kampanjer for Louis Vuitton, Gucci og Chloé for å nevne noen. Hun har prydet forsiden av Vogue, Elle og Cosmopolitan, og hun har gjort en rekke jobber for Victorias Secret.

Nå henger hun på store reklameplakater over hele hovedstaden og i resten Europa - for norske Cubus.

Gigantisk Cubus-show
Lørdag kveld feiret Cubus seg selv og 2000 av sine ansatte med et spektakulært moteshow i Spektrum få har sett maken til i Norge. Og i front gikk selvsagt Mini - med en eleganse og en erfaring så det lyste supermodell av den svenske 32-åringen.

I Spektrum var det laget en kjempeskjerm som gikk langs halve rommet, catwalken kom ned fra taket, og 50 modeller viste høstkolleksjonen. En lang rekke artister sto også på scenen i løpet av det 40 minutter lange showet.

- Det var virkelig gøy å gå, det var et enormt show, og publikum var helt utrolige, sier Mini.

Modellen fronter alle klærne - fra jeans og søte kjoler til sexy undertøy og bikinier i kleskjedens store kolleksjon for sommeren. Og hun digger det.

- Vi har det så gøy! Jeg jobber med et utrolig morsomt og dyktig team av fotografer, stylister og sminkør, vi har det virkelig morsomt sammen på jobb, sier Mini.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Liker marinelooken
Som modell vet Mini hva trender er til enhver tid. Men hun følger sin egen stil - og finner egne nøkkelplagg hver sesong.

- Hva må du ha i sommer?

- Trenden er litt marine i år synes jeg - i rødt, hvitt og blått, og striper. Det liker jeg. Fashionwise skal det være litt mer småblomstrete og romantisk, men det er egentlig ikke helt min greie. Jeg kjører heller på det klassiske med mørkeblå blazer med gullknapper og slikt, det synes jeg er en fresh look. Men om man liker blomstrete, så er det virkelig helt in i sommer, sier den sympatiske modellen.

Skuespillerkarriere
32-åringen bor og jobber i Studio City i Los Angeles, og har lang erfaring fra både TV-serier og filmer. Mini har spilt selv seg som fotomodell i filmen «Ocean´s Twelve» og i «Ugly Betty», og medvirket i den siste tiden i serier som «Nip/Tuck», «Entourage» og «Chuck».

Her hjemme ledet hun også den svenske varianten i «Scandinavias Next Top Model» i 2005 - der norske Kine Lauvås Bakke vant sammenlagt.

Mini sjonglerer med enn gjerne både skuespillerkarriere og modellkarrieren. Og til høsten medvirker hun i en ny actionfilm.

- Til høsten kommer filmen «The Mechanic» med britiske Jason Statham som jeg er med i. Jeg har også nettopp gjort en pilotepisoden for CBS, så får vi se om den serien blir plukket opp. Jeg går på audition hele tiden, sier hun.

- Hva vil du helst jobbe som - skuespiller eller modell?

- Jeg synes det er gøy å gjøre begge deler. Modellkarrieren min er godt etablert fordi jeg har jobbet såpass lenge, så jeg kan utforske en ny karriere og ikke uroe meg for å tjene penger. Jeg kan jobbe noen uker som modell, for så å ta noen uker fri og gå på audition, og fortsatt ha det bekvemt. Sånn sett er jeg heldig som slipper å løpe rundt i LA og være servitør mens jeg samtidig prøver å utvikle mine skuespillerdrømmer. Det er virkelig godt, sier Mini.

3235