Gå til sidens hovedinnhold

Miniklanen i alle kanaler

VALLHALL (vif-fotball.no): Vålerengas yngste supportere blir lagt merke til.

Miniklanen er per september 2008 580 medlemmer. Med så mange medlemmer er det ikke rart til at folk legger merke til oss. Miniklanen har vært på radio, tv, i avisen, vi får klubber og journalister på besøk for å lære om oss, og vi har til og med vært i avisen i Nederland.

Gjennom de fire årene Miniklanen har eksister har vi etter hvert vokst oss store og er på mange områder forbilder for andre lignende tilbud. Da er det ikke så rart at vi blir lagt merke til heller. Flere ganger denne sesongen har vi fått besøk av andre fotballklubber som ønsker å se på konseptet til Miniklanen og lære litt om hvordan vi gjennomfører tilbudet. Det er ikke bare norske klubber som kommer på besøk, vi har også hatt besøk av klubber fra for eksempel Sverige.

Av og til kommer det også journalister på besøk til Miniklanen. Det er alltid gøy. I år har vi hatt besøk av for eksempel NRK Barnetimen som lagde en radioreportasje om oss, vi har hatt besøk av Norges styggeste rom, noen medlemmer var nylig på radio 1 og en del aviser har skrevet diverse artikler om oss, blant annet Aftenposten og Østkantavisa. Men det er ikke bare i Norge Miniklanen har vært i media, til og med en avis i Nederland har skrevet om Miniklanen. I artikkelen skriver den nederlandske avisen at Vålerenga oppdrar sine unge til ordentlige supportere i en mindre aggressiv atmosfære.

I og med at å google nå har blitt vedtatt som et norsk verb, er det på tide å google Miniklanen. Da kommer det opp både videoklipp fra kamp, bilder fra kamp, diverse avisreportasjer og annet om Miniklanen. Her blir miniklanen også nevnt i andre klubbers supporteres diskusjonsforum. I noen av forumene skrives det en del negative ting, så det nevnes ikke her. Andre steder skrives det mer positive ting om Miniklanen, som at det er utrolig kult når Klanen og Miniklanen synger "Kom igjen Enga" og at Miniklanen er veldig flinke til å svare når Klanen roper. Dette er ting skrevet av andre enn Vålerengas supportere. I disse forumene tippes det også på antall medlemmer Miniklanen har. Noen tror vi bare er så vidt hundre, mens andre igjen tror vi sikkert er minst 1000-1500 medlemmer selv om det ikke er så mange medlemmer på kampene. Og det er jo nettopp her Miniklanen skiller seg fra andre klubbers tilbud; mens Miniklanen har et tilbud til barn fra 6 til 15 år hvor hovedpoenget er å komme på kamp og være supportere, har andre klubber innmelding fra 0 år og oppover hvor de ikke har egne plasser på stadion en gang. Det er kanskje derfor Miniklanen har blitt så godt lagt merke til med yrende tribuneliv?

Miniklanen får også gode ord fra klanens forum: ”Har sett flere eksempler på at disse barna har sunget ut tilreisende supportere. Disse barna er klanens fremtid.” eller ”Dagens høydepunkt på lørdag kom da Miniklanen kjørte ”Kom igjen Enga” mot vestbredden.” eller ”Det lar seg godt gjøre å ikke smile når man hører de synge”. Slike kommentarer og tilbakemeldinger fra ”store-klanen” er veldig hyggelig å få. Ikke minst varmer det mange hundre små og blå Miniklanen-hjerter når hele Klanen stemmer i med ”Miniklanen – klapp klapp klapp” etter en skikkelig Kom igjen Enga.

Det betyr mye for Miniklanen å få så mye oppmerksomhet fra forskjellig hold. Det legger et lite press på oss som driver miniklanen, både når det gjelder å holde et godt tilbud for de unge, og også med tanke på å hele tiden prøve å utvikle oss og bli bedre. Samtidig må Miniklanen fortsette å imponere på kamp.

Vil du lese mer om miniklanen?
Vi har vår egen blogg som link på vif-fotball.no . Bloggen blir oppdatert etter hver kamp med bilder og tekst og her kan også medlemmer og foreldre bidra med bilder og stoff fra kamper og arrangementer. Her finner du også innmeldingsskjema og annen informasjon. Sjekk den ut!

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken