Gå til sidens hovedinnhold

Minister i hardt vær

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete får så ørene flagrer for å utsette milliardsatsingen på Oslo-trafikken.

Samferdselsministerens forslag om å utsette investeringene til vei og bane i Osloregionen møter øredøvende protester. Også fra fylkesordfører Hildur Horn Øien i Akershus.

NA24 - din næringslivsavis

Det politisk planlagte prosjektet Oslopakke 3 blir utsatt i opptil to år, skriver Aftenposten. Samferdselsminister Liv Signe Navarsetes begrunnelse er at nye faglige utredninger skal gi bedre kvalitetssikring. Både transportnæringen og store deler av miljøbevegelsen har allerede påpekt at in nholdet i Oslopakke 3 ikke kommer til å avhjelpe de til tider kaotiske trafikkforholdene i Osloregionen. - En nyttesløs milliardsløsing, har vært omkvedet blant kritikerne.

Reaksjoner

Fra politisk hold er reaksjonene derimot skarpe på planene om utsettelse. - Jeg protsterer av hele min styrke mot et vedtak som i praksis kan føre til at vi ikke klarer å komme fram til en samferdselsløsning for hele regionen, sier fylkesordfører i Akershus, Hildur Horn Øien (KrF), til Aftenposten.

- Endelig hadde vi klart det - bare med unntak av Akershus Fremskrittsparti - å få til en tverrpolitisk enighet om nye tiltak på vei og bane til 53 milliarder kroner over en 20-årsperiode, sier hun.

Stor plan

Oslopakke 3 omfatter planer til ny E18 vest for Oslo, opprustet Kolsåsbane, ny bane til Fornebu og forbedret tunnell fra Majorstuen til Oslo sentrum. I tillegg dreier det seg blant annet om ny Mossevei i tunnell, denne veien er en av de største flaskehalsene i Oslotrafikken.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk