Gå til sidens hovedinnhold

Danser med Mira og Madcon

Danseren Kimhye Iversen lærer bort hiphop til ungdom som vil danse for stjerner som Madcon og Mira Craig.

(YEYE): Kimhye Iversen har danset hele livet. Nå danser hun og resten av showgruppa for stjerner som Madcon, Paperboys, Mira Craig, Billy Crawford og Samsaya. Hun har også startet sitt eget dansestudio i Oslo for å lære ungdom hiphop dans.

Hiphop-skolen
Kimhye startet danseskolen Oslo Streetdance Studio høsten 2006 da hun og resten av dansegruppa «Manoeuvres» var lei av å trene i slitne lokaler. Målet med skolen er å fremme hiphop dans og skape et miljø der dansere kan møtes og utveksle erfaringer. De fleste danserne ved skolen er i alderen 14 til 22 år. Her undervises det i omlag åtte ulike dansestiler, for eksempel streetdance, hip hop, dancehall, breakdance og funkstyles. Hvert semester kan du få en gratis prøvetime for å teste nivå (1, 2 eller 3) og finne en stilart som passer for deg. Du kan se Kimhyes hiphop skole på TheVoice TV hver fredag klokken 17.

Danserne ved hiphopskolen er alt fra nybegynnere til profesjonelle dansere. De som vil nå langt innen dans må ikke bare ha en god teknikk. Danser og koreograf Kimhye Iversen mener at personlighet nesten er like viktig som god teknikk:

- For meg som koreograf er det viktig å ha dansere som er individuelle samtidig som de er flinke til å ta koreografi og kan samarbeide med andre. Ofte kan personlighet ha nesten like mye å si som teknikk. Vær positiv og vis at du virkelig brenner for å danse, forteller Kimhye Iversen, innehaver av Oslo Streetdance Studio, til Yeye.

Ofte kan personlighet ha nesten like mye å si som teknikk

Showgrupper
Dansegruppa «Soulstars» består av dyktige hiphop og breakdansere og disse kan publikum leie til alle mulige eventer og anledninger. Det var Kimhye Iversen som startet opp denne showgruppen og hun er også danser og hovedkoreograf til showene de gjør. Gruppa har auditions to ganger i året der de tar opp nye dansetalenter. Nå teller gruppen 23 personer i alderen 10-35 år. Neste audition blir annonsert via dansestudioets hjemmeside.«Soulstars» deltok i år i «Norske talenter» og kom til semifinalen 11.april. De pleier å reise rundt i landet og lage show og nå framover kan du se dem på disse stedene:

  • 1.juni: Walk the World, Lillestrøm
  • 4-6 juni: Oysteins water festival, Grimstad
  • 12.juni: Kulturfestival, Lakkegata Oslo
  • 13.juni: Fabrikken, Minnekonsert for Noma

For mer info om dansestudioets showdatoer kan sjekke studioets hjemmeside www.streetdance.no.

Danser for Mira Craig
I januar i år ble det også startet en «Afro-fusion» gruppe. Denne gruppa ledes av Carina Steiro som danser fast for Mira Craig. Danserne i gruppa danser afro fusion og den yngste i gruppa er bare ti år gammel.

- Siden gruppa er såpass nystartet har den foreløpig ingen navn, men jeg har hørt at Tshawe fra Madcon skal finne på et eller annet afrikansk, forteller Stig Olsen til Yeye. Han er prosjektlederen for Oslo Streetdance Studio og også for showgruppen Soulstars.

- Ellers har vi også et Street-Team som består av yngre talentfulle dansere i forskjellige stilarter. Disse personene som plukkes ut til dette er ildsjeler med stor lidenskap for dans, og de er med å hjelpe å promotere skolen samtidig som de gjør litt show rundt omkring, og får danse gratis her på studioet, forteller prosjektleder Stig Olsen til Yeye.

Lån studioet gratis
Det er også mulig å låne skolelokalet gratis for å trene:

- Utenom dette kan dansere eller dansegrupper få låne studoet gratis her oppe om det er ledige timer i salene våre og personell her til å åpne og lukke dørene - om de ønsker å trene til show eller bare bli bedre. Nå leier vi ut den ene salen til Danseløvene som tilbyr flere stilarter (mer rettet mot brudevals, tango, salsa og lignende), og vi har også Kung Fu/Muay Thai her på tidsdager, tordager og søndager, så her kan man trene mye forskjellig om ønskelig, forteller han videre.

Sommerskole
Nå er dansetimene over for i dette semesteret, men har du lyst å prøve deg på ulike dansetyper kan du bli med på sommerskole 23.juni til 5. juli. Der kommer det nye gjesteinstruktører fra Egypt og Brasil. Du kan være med på det du selv har lyst til og det kommer til å koste ca. 100 kroner per time for å delta.

Nye høstkurs
Oslo Streetdance Studio starter nytt semester i august. Da er hele den første uken gratis for alle som vil sjekke ut de forskjellige dansestilene, instruktørene og nivåene. Da kan man prøve ut hvilket nivå og hvilken stil man passer til. Studioet tilbyr mellom 25-30 plasser pr undervisningsklasse, og det er de som melder seg på og betaler først, som får disse plassene. Skulle det være stor pågang på enkelte stilarter eller timer kan det hende det blir satt opp ekstratimer.

Tips til unge
Her er danser og koreograf Kihmye Iversens tips til deg som vil bli profesjonell hiphop danser:

  • Være deg selv!
  • Utvikle din egen stil i tillegg til å å ta kurs/workshops og tren med andre dansere.
  • Være kreativ! Sett sammen små shows på egenhånd og fremfør for venner og kjente, skole avslutninger el.
  • Det beste er å komme inn i et hiphop kompani, men desverre er det ikke så mange profesjonelle hiphop grupper i Norge. SOULSTARS har audition ca 1 gang i året, men er du VELDIG flink, og har særpreg send inn video av deg selv, eller kom innom på trening osv.
  • For de som bor i Oslo er det et veldig fint springbrett å trene på en danseskole. Hos Oslo Streetdance Studio finnes det mange små grupper som får være med på shows og eventer
  • Ofte kan personlighet ha nesten like mye å si som teknikk Vær positiv og vis at du virkelig brenner for å danse

Krever trening
Dessverre så er det nå engang slik at man må trene for å bli god i en ting. Dette krever god konsentrasjon, hardt arbeid, slit og mye moro. Prosjektleder Stig Olsen har disse tipsene til ungdom som vil nå langt med dansen sin:

- Tren, tren og atter tren. Vær i et miljø med gode dansere og delta på et dansestudio der du kan møte flinke instruktører. Slik kan du finne ut hva du har lyst til og stimulere dine danseegenskaper, sier han til Yeye.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot