Gå til sidens hovedinnhold

Miras (u)lykkelige kjærlighet

Kjærlighetssangene til Mira Craig kan handle om både lykkelig og ulykkelig kjærlighet.

(SIDE2:) Mandag kommer Mira Craigs plate nummer to. Fellesnevneren for de nye sangene er at hun synger om ting hun ikke har, men ønsker å oppnå.

- Litt begge deler
- Det handler litt om meg og venninna mi i Baton Rouge, hvor jeg er fra. Det handler litt om kjærlighet - hva man ikke har, men ønsker at man hadde, sier Mira Craig til Side2.

- Lykkelig eller ulykkelig kjærlighet?

- Litt av begge deler. Jeg skriver kanskje mest om ting jeg ikke har. Det er mange mennesker som opplever det, og som kan forholde seg til det, sier Mira hemmelighetsfullt.

Koser med platen
Noen dager før plateslepp er det en sprudlende Mira som sitter med et rykende ferskt eksemplar av platen «Tribal Dreams».

- Jeg gleder meg helt sinnssykt. Jeg fikk platen i går, og har gått og sett på den og koset med den, flirer Mira, som mener platen er en videreføring av debuten, «Mira Mira».

- Det er samme sound, men nyere og freshere. Dessuten rapper jeg mer og tekstene er blitt enklere. Denne gangen er det ingen doble betydninger, sier hun.

Mira, som har aner fra Baton Rouge i Louisiana i USA, har dessuten latt noe av musikkarven fra kreol-delstaten komme frem.

- Jeg blander inn stilarter fra Louisiana som jeg hører der borte, blant annet bounce, sier hun.

- Det er jo min musikk!
Å gi ut plate nummer to, i klisjeenes verden kalt «den vanskelige andreplaten», kan være vanskelig for debutanter som har truffet blink fra første stund. Da hjelper det å være sikker på eget produkt.

- Jeg er så fornøyd selv. Men selvsagt håper jeg folk liker det. Jeg har spilt det for venner, som liker det kjempegodt, sier Mira, som selv produserer musikken sin.

- Ja, herregud - det er jo min musikk. Jeg er ikke en sånn sangerinne som kommer inn til ferdiglagde låter, sier hun.

I løpet av sommeren skal hun igjennom hele 29 konserter over hele landet, deriblant Moldejazz.

Men aller først skal hun urfremføre sine nye sanger på gratiskonserten ved Oslo konserthus, onsdag 20. juni.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler