Gå til sidens hovedinnhold

Hun er USAs vakreste

Overraskende seier til 23-åring.

(SIDE2): Mallory Hytes Hagan (23) fra New York ble kronet til årets vinner av Miss America i natt. Konkurransen ble holdt i Las Vegas, og arrangeres for hele 92. gang.

Litt overraskende
Hun regelrett steppet seg inn i hjertene på juryen, og ble tildelt den gjeve prisen med en stor krone, bånd og blomster. Mallory svarte på et svært tidsriktig spørsmål, om våpenkontroll i USA.

- Jeg mener man ikke kan bekjempe vold med vold, uttalte hun ifølge People Magazine.

Seieren skal ha kommet overraskende på seerne, så vel som på bookmakerne. Mallory var nemlig ikke en gang blant topp 15 i forkant av lørdagens missefest.

Første gang
23-åringen vant i tillegg til den smykkende tittelen, 50.000 dollar i stipend. Hun studerer ved Fashion Institute of Technology, og håper å bli markedssjef for et stort kosmetikkfirma i fremtiden. Ifølge hennes offisielle introduksjon på Miss Amerikas hjemmeside kjemper hun også for å barn som har blitt seksuelt misbrukt.

Årets konkurranse skapte overskrifter da en av deltagerne, 18 år gamle Alexis Wineman, fortalte at hun hadde autsime. Den unge kvinnen fikk diagnosen da hun var 11, og har etter at hun vant Miss Montana brukt tittelen til å bli en talsperson for lidelsen.

Miss America ble avholdt for aller første gang i 1921, og blir beskrevet mer som en stipendkonkurranse enn en missekonkurranse. Kvinnene som har gått seirende ut i årenes løp får bruke pengepremien på skolegang eller ved et institutt vinneren ønsker seg.

Miss America skiller seg for øvrig fra miss USA ved at vinner av den sistnevnte konkurransen går videre til Miss Universe.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken