Gå til sidens hovedinnhold

Maiken kan bli Miss Universe

Det har bare én norsk kvinne klart før henne.

I de 61 årene den internasjonale skjønnhetskonkurransen Miss Universe har blitt arrangert, har Norge vunnet én gang.

Det var i 1990, og Mona Grudt etablerte navnet sitt som internasjonal skjønnhet en gang for alle.

I år konkurrerer igjen norske jenter om å være med i konkurransen. Én av dem er Maiken Skoie Brustad (20).

Maiken havnet på Side3s radar da hun meldte seg på «Drømmekroppen 2013». Et søk på nett avslørte at den ivrige sprinteren deltar i delkonkurransen Miss Universe Norway.

- Hvordan endte du opp med å bli med der?

- Etter et par klikk rundt på nettet, endte jeg til slutt opp på miss universe norway sin hjemmeside. Der så jeg de førte en enkel påmeldingsregistrering, så jeg lastet opp bilde av meg selv og førte inn enkel persondata, og så var jeg i gang.

- Og nå er du altså klar for kvalifiseringen til hovedkonkurransen? Hvordan forbereder du deg til det?

- Ja, finalen skjer den 28. september så det er ikke lenge igjen. Det har vært flere måneder med forbredelser av diverse slag. Nå som det nærmer seg har alle jentene fått opplæring i show-walk og hvordan man ellers skal opptre som en miss. Ellers har det gått mye i det å finne riktig kjole etc, og også like viktig det å jobbe med seg selv mot en slik konkurranse. Viktig og ikke miste seg selv, selvom du er med i en skjønnhetskonkurranse.

5636

I BIKINI:En internasjonal skjønnhetsdronning må se bra ut i bikini. Her er noen av bildene Maiken har publisert på Instagram.

- Ja, er det mye «bitching» mellom deg og de andre missene?

- Absolutt ikke. Jeg har fått god kontakt med alle, og jeg merker at det har hjulpet at de har vært der når vi øver. Da kan vi gi tilbakemeldinger til hverandre, og vi klarer å være oss selv, noe jeg tror er viktig når man er med på dette. Uansett resultatet i finalen, har jeg hvertfall fått mange gode venner, og jeg unner virkelig alle å vinne.

- Ekstremt diplomatisk svar. Noe som kan komme godt med i en missekonkurranse. Er du nervøs for spørsmål du må måtte svare på på stående fot i konkurransen? Det har jo blitt en håndfull Youtube-klassikere etter diverse missekonkurranser de siste årene. Du frykter ikke at dette kan bli deg?

- Hehe, nei, det gjør jeg ikke. Jeg ser på meg selv som en løsningsorientert person, og jeg liker å ta ting på strak arm. Vi har også fått god opplæring i det å svare på spørsmål med diverse teknikker, selvom vi ikke kan svaret. Men for all del, vi er bare mennesker, og alle kan gjøre feil i blandt.

- Er det noen spørsmål eller temaer du frykter?

- Nei, det er det ikke. Værre hvis jeg ikke klarer å formidle det budksapet jeg kommer med, eller at ting blir misforstått.

- Ikke sant. Kanskje fort gjort å miste tråden når det er et dusin vakre kvinner i bikini på scenen Hva har du tenkt å gjøre i talentdelen av showet?

- Nei, det er ikke noe talentdel Der er egentlig ikke noe spørsmålsdel heller, men det er det jo i den internasjonale finalen.

- Aha. Skjønner. Så hva skjer under konkurransen på Fornebu, eller er det slik at det er kun «likes» som avgjør hvem som går videre?

- Nei, alle finalistene er plukket ut. Så basert på poeng som vi har opparbeidet oss i forbedelsestiden og hvordan vi presterer i finalen kårer de en vinner. De ser altså etter en jente som har hele pakka. Det vil altså bli en «casual» del hvor vi blir presentert i vanlige klær, en bikini-del og til slutt aftenkjole.

- Vi leser på nettsiden til Miss Universe at dere missekandidater får poeng for presseoppslag. Hvor nærmere seier er du etter at denne saken blir publisert?

- Hehe, ikke så veeldig mye nærmere, egentlig ...

- Og i hvilken del tenker du selv at du stiller sterkest?

- Jeg har alltid vært glad i å trene og holde kroppen min i form, så jeg gleder meg til bikinidelen. Men det å bære en vakker lang aftenkjole tror jeg også blir et veldig spesielt øyeblikk og noe man ikke gjør hver dag.

- Ja, du har jo delt tatt i «Drømmekroppen». Hvordan har responsen vært så langt?

- Det har stort sett vært positive tilbakemeldinger. Mange sier at jeg er modig som tørr å melde meg på slike ting. Og det setter jeg selvfølgelig stor pris på, det er ingenting som gjør meg mer glad og motivert enn varme ord fra venner og andre mennesker der ute som bruker sin tid på å skrive hyggelige meldinger til meg.

- Og hvordan har responsen vært fra gutta? Er de mer innpå slitne og sender deg slibrige meldinger?

- Hehe, neida. Jeg kan ikke klage, når man er med på en slik konkurranse ber man jo litt om oppmerksomhet fra det motsatte skjønn. Jeg er som de fleste jenter, og synes alltid det er hyggelig med litt oppmerksomhet, men blir det for mye kan det selvfølgelig bli litt slitsomt...

- Hva sier kjæresten om «maset» da?

- Han er stolt av meg uansett hva, og vet at min oppmerksomhet kun går til han!

5637

< NORSKE «MISS UNIVERSE»-KANDIDATER: Det er til sammen 13 jenter som deltar i den norske delkonkurransen Miss Universe Norway. Den norske finalen arrangeres 28. september, mens den endelige Miss Universe kåres i Moskva den 9. november. Her er flere bilder av modellene.

- Det er jo eh ... godt, da. Så hva er det som lokker med å melde seg på Miss Universe?

- Egentlig det å oppdage flere sider ved meg selv. Synes det er spennende med noe nytt og ser på det som en utfordring. Jeg liker å lage litt nye fotspor, ikke alltid bare gå i de samme.

- Så hva er det galeste du noensinne har gjort?

- Haha! For å være helt ærlig kommer jeg ikke på noe akkurat nå.

- Nettopp. Rart det der. Men hva skal du gjøre dersom du vinner den norske finalen?

- Da går reisen til den internasjonale finalen i Moskva kun noen få uker etter finalen her i Norge. Det er nok et eventyr å få vært med på. I tillegg til dette vil jeg stå frem som et forbilde for unge jenter, noe jeg ser på som en svært viktig rolle. Jeg vinner ikke bare en seier i Miss Universe Norge, men også en seier for meg selv som jeg vil bruke til noe positivt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken