Gå til sidens hovedinnhold

Hun er kåret til universets vakreste

Norges kandidat i skjønnhetskonkurransen gikk ikke videre.

(SIDE2): Vinneren av årets Miss Universe 2013 er Gabriela Isler (25) fra Venezuela.

Hun overtok kronen fra fjorårets vinner, Olivia Culp, fra USA. Hun fikk imidlertid kroningsøyeblikket sitt noe ødelagt, da hun mistet kronen midt under seansen.

Hun tok det hele med et smil, som en ekte Miss Universe verdig.

25-åringen er en kjent TV-personlighet i sitt hjemland, og er en prisbelønt flamencodanser.

Årets skjønnhetskonkurranse ble holdt i Moskva hvor representanter fra 86 land var til stede, og det var Spania tok som andreplassen.

- Jeg har så mange følelser. Jeg klarer ikke beskrive det jeg føler akkurat nå, fordi jeg skjelver sånn, sa Isler etter kroningen.

Dommerpanelet ble ledet av musikeren Steven Tyler, som også opptrådte under showet

Norge ble tidlig eliminert

Norges kandidat, Mari Chauhan Ekeløf fra Hamar, gikk ikke videre fra den første runden av elimineringen.

Ekeløf vant konkurransen i Norge, 29. september, som ble avgjort blant annet ved hjelp av poeng som deltakerne hadde samlet opp tidligere.

Deltakerne fikk poeng for alt ifra betalte modelloppdrag, aktiviteter, til presseoppslag og veldedig arbeid. Så en del av poengsummen var allerede gitt før finalen.

- Jeg har god samvittighet for alt jeg har gjort. Jeg er fornøyd, uansett. Jeg er glad for at jeg har vært med på dette. Jeg har skapt meg et stort nettverk og lært mye om denne bransjen. For meg har dette vært en lærerik reise. Det skal bli morsomt å prøve seg som modell videre i livet. Det har vært veldig gøy, men stressende, sa Ekeløf til Østlendingen før finalen i Moskva.

Dette er langt ifra første gangen Venezuela har tatt hjem seieren i en internasjonal skjønnhetskonkurranse - de har vunnet flere ganger enn noen andre nasjoner, og skjønnhetskonkurranser er like populære som baseball i hjemlandet.

Lite miljø i Norge

En hel industri av skjønnhetsskoler, plastiske kirurger og skjønnhetssalonger har dukket opp i kjølvannet av skjønnhetskonkurransens popularitet, og tusener av unge kvinner deltar hvert år i en form for skjønnhetskonkurranse.

Da vi snakket med Miss Universe Norway-deltakeren Heidi Enany tidligere i år fortalte hun at hun håpet på at flere norske jenter meldte seg på slike konkurranser, slik at miljøet her blir større, og at det dermed blir lettere å hevde seg i de store finalene i utlandet.

- Jeg har snakket med Sarah Nicole, som har tittelen Miss Universe Norway nå, og hun fortalte at jentene fra for eksempel India og Venezuela er så mye mer proffe, fordi de har øvd seg mye lenger. Vi har jo ikke vunnet noen internasjonale konkurranser siden 1990, så det er virkelig på tide, sa hun til Side2.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken