Gå til sidens hovedinnhold

Hyller savnet Missoni

Den savnede moteskaperen Vittorio Missoni hylles av alt fra kongelige til meningmann etter at flyet han var med i forsvant fra radaren.

(SIDE2:) Den italienske moteskaperen Vittorio Missoni og hans kone skulle sammen med fire andre reise fra øygruppen Los Rocques utenfor fastlandet i Venezuela før helgen. Flyet kom aldri frem til Caracas der Missoni skulle reise hjem.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Leter etter flyet
Nå letes det for fullt etter flyvraket. I kjølvannet av det som antakelig er en fatal flystyrt har sympatierklæringene strømmet inn til Missoni-familien fra hele moteverdenen, skriver Financial Times.

Missoni-motehuset er spesielt, ikke minst fordi det er et av de få internasjonale motehusene som fremdeles styres av kun én familie. Mens andre store merker og familier som Ferragamo, Fendi og Pucci har solgt seg til store firmaer, er Missoni fremdeles en familiebedrift.

Missoni er spesielt kjent for sine strikkede plagg i det karakteristiske sikk sakk-mønsteret. Det ble gjort tilgjengelig for alle da de i fjor samarbeidet med Lindex. Prinsesse Märtha Louise gikk for eksempel i en Missoni-kjole ved feiringen av 40 årsjubileet for sitt fond på Slottet i september.

Samtidig har familien utvidet sitt virke og inntatt hotellbransjen med sine hjemmeprodukter.

Eneste motefamilie igjen
Det spesielle med Missoni-familien, skriver FT, er imidlertid at de har unngått de store kranglene som har ført til splittelse i de andre moteklanene i Italia. I dag drives Missoni av Vittorio og hans to søsken.

Angela Missoni skriver i en e-post til Financial Times at familien setter pris på alle gode ord og støtte de nå får i den vanskelige tiden. Mens hun koordinerer letingen fra Italia, er broren Luca, som er pilot, på plass i Venezuela der det fremdeles letes for full styrke.

- På dette tidspunktet vet vi ikke noe mer. Men vi vil ikke gi opp, skriver Angela Missoni.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken