Gå til sidens hovedinnhold

Mistet kontrollen over skogbrann

Brannvesenet har ikke kontroll over skogbrannen på Morland, etter at den blusset opp igjen i natt. 70 personer ble evakuert.

Flammene har igjen blitt faretruende store på Morland. Nå ber brannvesenet forsvaret om hjelp i det dramatiske slukningsarbeidet som pågår på Sotra.

Vinden økte igjen
Lenge så det ut til at brannmannskapene hadde full kontroll over skogbrannen i natt. Time for time ble flammene redusert og var klare til å dø ut. Men plutselig økte vindstyrken og igjen var brannen ute av kontroll. Lørdag morgen beveget den seg i retning Morland mot Fjæreide. For sikkerhets skyld har politiet evakuert 70 mennesker fra deres hjem i områder som er truet av de glupske flammene.

- Vi ble vekket klokken 05.00 i natt av en sterk banking på døren. Utenfor sto en politimann og sa at vi måtte evakuere. Det var ganske absurd. Nedenfor sto utallige politibiler med blålys på, nærmest amerikanske tilstander, forteller en familiefar som tok kona og de to barna med seg og forlot det tre år gamle huset sitt på Stølamyra i natt.

- I løpet av en time fikk vi pakket med oss alle bildene, videofilmene og noe mat til ungene, så stakk vi. Da vi kom ut av huset, så vi at alle naboene i de seks husene i gaten hadde tatt med seg akkurat det samme. Bildene er jo det eneste som er uerstattelig, sier mannen til iBergen.no.

- Ikke bekymret
Huset deres ligger to kilometer fra flammene og familien er ikke bekymret for huset. Fram til faren er over flytter de inn til foreldrene.

- Det er umulig å si når brannen vil bli slukket, man vet aldri om vinden plutselig vil snu, sier vaktkommandør i Bergen brannvesen, Thorstein Nerås.

Brannmannskapene venter på at et helikopter skal komme og hjelpe til i slukningsarbeidet. Det er da forventet at brannen vil reduseres kraftig.

- Skogbrannen er ikke under kontroll i øyeblikket. Anslagsvis brenner det på 10 kvadratkilometer skog, og vi har evakuert 20 hus, sier operasjonsleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året