Gå til sidens hovedinnhold

Mistet seere

Triana Iglesias og Anne-Kat. Hærland får nordmenn til å skifte kanal.

«Paradise Hotel» klarte ikke å følge opp suksessen fra mandag. Reality-TV-serien mistet over 50.000 seere tirsdag kveld. Fra 236.000 seere på sesongpremieren til rundt 180.000 seere. Dette tilsvarer en nedgang på i overkant 23 prosent.

– Det er altfor tidlig å konkludere. Seertallene vil gå litt opp og ned. Dette er noe som skal drive gode tall over tid. Hvis det stabiliserer på rundt 180.000-200.000 seere er det bra, sier Thomas Høiby, TV-ekspert i mediebyrået Mindshare til Nettavisen NA24.

TV-serien er basert på det amerikanske konseptet med samme navn, og konseptet har blitt solgt til flere land. Morten Wiberg i mediebyrået Carat er enig med Høiby.

– Det er positivt at så mange har funnet veien tilbake til TV3 og «Paradise Hotel». Det er ingen dramatikk i dette fallet, sier han til Nettavisen NA24.

– Ligger godt an

TV3 opplyser at «Paradise Hotel» ligger bedre an etter to episoder enn fjoråret.

Snittet for hele sesongen var rundt 200.000 seere både i 2011 og 2012.

– Fallet i seertall fra premiereepisoden til andre episode denne sesongen er udramatisk og nesten halvparten av det vi hadde i fjor. Således ligger vi bedre an enn fjoråret, som endte på cirka 200.000 seere i snitt, og serien skal sendes hver eneste mandag til torsdag fram til sommeren, opplyser Glenn Ø. Støldal, presse- og informasjonsansvarlig i TV3 til Nettavisen NA24.

Innfrir ikke forventningene

For TVNorge-satsingen «Anne-Kat» ble det ingen supertirsdag. Programmet mistet noen tusen seere sammenlignet med forrige tirsdag. Da hadde programmet 179.000 seere. Så langt har kanalen måttet se langt etter målet på rundt 300.000 seere, ifølge ekspertene.

– Jeg tror ikke «Anne-Kat» løfter seg denne sesongen, men programmet kan komme sterkere tilbake i en senere sesong. Dette skulle være en av flaggskipene til TVNorge. Slik har det altså ikke gått, sier Morten Wiberg.

Les også: – Anne-Kat. kan bli tatt av skjermen

Også de andre programmene på kanelen mistet fart tirsdag kveld.

– TVNorges markedsandel for tirsdag gikk fra 10,5 til 8,8 prosent. Dette på tross av at den totale TV-seedingen tok seg litt opp sammenlignet med forrige tirsdag, fortsetter Thomas Høiby i Mindshare.

Pusset opp tallene

Tirsdagens vinner er TV 2. Programmet «Grottenveien 1», hvor fire par skal pusse opp fire leiligheter i et hus på Nordstrand i Oslo, løftet seg fra 370.000 seere til rundt 430.000 seere viser de foreløpige seertallene.

I programmet er en konkurranse, og alle deltakerne får verdiøkningen. Vinnerparet får i tillegg en bil.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken