KrF er spent på hvordan Arbeiderpartiet begrunner et eventuelt mistillitsforslag mot justisminister Anders Anundsen (Frp) i asylsaken.

– Dersom de ender der, står Arbeiderpartiet overfor en pedagogisk utfordring med å overbevise om at dette ikke er et politisk spill fra deres side. Ut fra de politiske sidene har jeg større forståelse for at SV lander der de gjør, sier KrFs representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen Hans Fredrik Grøvan til NTB.

Han sier alle utfall er åpne når stortingsgruppa i partiet onsdag tar stilling til forslaget fra SV om mistillit mot Anundsen.

– KrFs engasjement i denne saken har ikke kommet fra et ønske om å felle noen statsråd. Det viktige for oss er det politiske innholdet i saken, og altså en liberalisering overfor asylbarna, understreker han.

Avviser

Antydningen om politisk spill avvises kontant av Arbeiderpartiets Jette Christensen.

– Dette er en kontrollsak om forholdet mellom Stortinget og regjeringen. Ap tar den oppgaven på alvor. Spørsmålet er om justisministeren har overholdt sin grunnlovfestede informasjonsplikt overfor Stortinget. Det er dette spørsmålet Arbeiderpartiets stortingsgruppe skal ta stilling til, sier hun til NTB.

Ifølge Dagsavisen vil diskusjonene ende med at gruppemøtet i Ap onsdag konkluderer med mistillit mot Anundsen etter kontrollhøringen om asylbarnsaken i Stortinget tidligere i år.

Det vil i så fall være det første mistillitsforslaget fra Ap på 32 år, ifølge avisen.

Jette Christensen ønsker selv ikke å kommentere oppslaget i Dagsavisen, men sier at Ap kommer til å holde fremdriftsplanen i komiteen. Partiene må levere sine merknader denne uka. Innstillingen fra komiteen er ventet 24. mars.

Hestehandel?

Samtidig kan det se ut som det utspiller seg en aldri så liten politisk hestehandel på den andre siden av den politiske midtstreken.

Ifølge Aftenposten har Anundsen levert en metode for hvordan flere utsendte asylbarn skal kunne få sakene sine gjenopptatt i Norge. Dette skal være avgjørende for hvordan KrF og Venstre lander i sine vurderinger av Anundsen.

Avisen skriver at partilederne fra samarbeidspartiene og regjeringspartiene de siste dagene har diskutert hva som må til for at flere av de lengeværende asylbarna Regjeringen har sendt ut, skal kunne få sin sak revurdert. Dette er ikke noe Anundsen ønsker, men Justisdepartementet skal likevel ha levert en oppskrift på hvordan kravet kan oppfylles.