Gå til sidens hovedinnhold

Mjelde: - Noe av det beste vi har gjort

- Dette er nok noe av det beste vi har gjort i min tid i Brann, sier en stolt Mons Ivar Mjelde etter bragden i Belgia.

- Vi spilte glitrende i første omgang. Det var ikke mange som hadde trodd på dette. Men vi turde å spille fotball på bortebane og tok dem nok litt på sengen med den intensiviteten vi viste. Vi hadde så mange sjanser at vi kunne ha ledet mer enn de to vi hadde.

Mons Ivar Mjelde er nesten anpusten selv en halvtine etter kampen mot Club Brugge på Jan Breydel-stadion. Med 2-1 over det belgiske storlaget er Brann videre i gruppespillet i UEFA-cupen på bortemålsregelen.

- Vi visste at de ville komme ut med enorm styrke i andre omgang. Vi kan tenke oss hva som ble sagt i garderoben etter de første 45 minuttene. Et par av de mest sentrale spillerne deres fikk for mye rom, men jeg syntes vi demmet opp en del da vi satte innpå Hassan (El Fakiri) for Robbie Winters.

- La dere dere for lavt?

- Det var aldri meningen å bli presset så langt tilbake, men samtidig trengte de to mål. Vi trenger litt flaks for å gå videre i europacupene, spesielt med det utgangspunktet vi hadde fra Bergen.

- Og så lappet du sammen venstresiden til slutt?

- Ja, Erik hadde spilt strålende, men var gåen. Vi trengte friske bein og litt rutinert klokskap. Samtlige spillere leverte opp mot sitt aller beste og bidro strålende.

- Hva skjer på mandag mot Lyn? Er dere utkjørte nå?

- Nei, jeg vil bruke dette som inspirasjon for det som skal komme. Vi visste at vi mentalt måtte helt i kjelleren for å komme oss videre, men de neste fire dagene vil få oss på beina igjen. Vi vet hva som er hovedfokus og vi har friske folk i Bergen.

- Hvem ønsker du i gruppen?

- Jeg har hatt fokus på det vi holder på med. Jeg vet ikke hvem vi kan få en gang. Alt jeg vet er at alle blir spennende motstandere og vil gi oss store øyeblikk på Stadion og ute.

- Hva skjedde med Kristjan Ørn Sigurdsson?

- Han fikk et kne i baken, så det var ingenting alvorlig. En slags lårhøne. Han er antagelig klar igjen til mandag mot Lyn.

- Dette blir en vinter litt annerledes enn det så ut til i går. Hva med kontraktsløse spillere, Martin, Erik, Robbie?

- Det er heldigvis Roald Bruun Hanssen sitt bord, men jeg går ut fra at jeg har alle til nyttår så får vi se, sier Branns største trener gjennom tidene.

Mons Ivar Mjelde har nå skaffet laget cupmesterskap, snart et seriemesterskap og et realt europacup-eventyr.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis