Gå til sidens hovedinnhold

Moa snytt for straffe?

Mohammed Abdellaoue hadde en vanskelig jobb alene på topp for Norge, og ble muligens snytt for straffe mot Sør-Afrika.

Sør-Afrika mer eller mindre rundspilte Norge i de første 15-20 minuttene av kampen, og i kampens syvende minutt tok hjemmelaget ledelsen. John Arne Riise ble totalt overspilt ute på venstrebacken og Sør-Afrika kom seg inn i straffefeltet. 45 graderspasningen var perfekt og Bernard Parker fikk med seg ballen og kunne fra kort hold enkelt overliste Jon Knudsen.

Heldig utligning

Etter omtrent 27 minutters spill skaffet Moa et frispark til Norge på litt over 25 meter. Både brødrene Riise og Morten Gamst Pedersen stod klare ved ballen. Det ble sistnevnte som klemte til, via ryggen til en i muren og forbi en utspilt keeper. En noe ufortjent utligning for Norge.

Selv om Sør-Afrika ikke dominerte like mye i hele første omgang, skapte de flest sjanser og hadde flest avslutninger mot mål. Norge hadde nok med å ligge dypt og forsvare seg. Det fungerte bedre utover første omgang, men av og til glapp det totalt og da ble det farlig.

Moa snytt for straffe?

Syv minutter ut i andre omgang kunne det se ut som ble Moa snytt for et straffespark. Gamst Pedersen stusset videre til Moa som på fint vis reiv seg fri fra midtstopperen. Når han skulle avslutte ser det ut som han først blir revet ned, noe som gjør at han faller. Så blir han sparket på foten, men allikevel han å få av gårde et skudd via et slags saksespark, men avslutningen gikk så vidt utenfor.

- Dommeren kunne godt blåst der. Jeg er litt i ubalanse også får jeg en liten dytt eller holding, og det var vel en 50/50-situasjon, sa Moa til vif-fotball.no etter kampen.

Det var som regel Moa som skapte det lille Norge hadde å by på, og han gjorde manns jobb på topp alene. Etter 72 minutter fikk han en ball på 16-meteren med ryggen mot mål, men viste stor styrke og fikk vendt opp og avsluttet. Dessverre ble avslutningen litt for svak og hjemmelagets keeper reddet greit.

Allikevel føler Moa at formen er på vei og 90 minutter landslagsfotball er til alles beste.

- Det begynner å komme seg og 90 minutter fotball i dag er kun positivt for min egen form. Jeg håper på spilletid mot Finland også, og at jeg kan prestere bedre for Vålerenga også i etterkant av disse landskampene, sier han.

Kanonscoring

To minutter på overtid eksploderte det på Royal Bafukeng stadium. Stabæks Jon Inge Høiland mistet ballen helt unødvendig midt på egen banehalvdel. Tshabalala snappet ballen, dro seg fri og klemte til med venstrebeinet fra litt over 20 meters hold. Skuddet føyk inn helt oppe i krysset og utagbart for Jon Knudsen i Norges mål. Kampen sett under ett en fortjent seier til Sør-Afrika.

Sør-Afrika – Norge2-1 (1-1)
Privatlandskamp, Nelson Mandela Challenge, Royal Bafukeng stadium, 28.mars

Mål: 1-0 Bernard Parker (7), 1-1 Morten Gamst Pedersen (27), 2-1 Siphiwe Tsabalala (90+)

Norges lag: Jon Knudsen – Tom Høgli, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise – Daniel Braathen (Jon Inge Høiland inn 68), Bjørn Helge Riise, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp (Jan Gunnar Solli inn 46) – Mohammed Abdellaoue

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar