- Jeg kunne godt vært de pengene foruten. Hadde det teoretisk vært mulig skulle jeg gjerne betalt 1,8 millioner for å bli kvitt angsten jeg sliter med, sier Kristian Alexandersen til Moss Avis.

13. juni ble Vestby kommune dømt av Follo tingrett fordi de ikke tok nødvendige grep da Alexdandersen systematisk ble mobbet i grunnskolen.

Massiv mobbing

I dommen kan man blant annet lese om at Kristian ble forsøkt kvalt, han ble dyttet i magen, kalt homse, mobberne kastet permer i hodet hans, han ble pisket med grener, fikk en bok skåret i stykker, skolesekken ble klint inn med søle, klærne spyttet på, håret tent på og han mottok en rekke trusler fra mobberne

- Vi er selvfølgelig kjempeglade for at vi ble trodd. Vi har hatt mange tøffe år, sier Kristian og får støtte av mor Bente.

Til tross for seier i Follo tingrett er ikke den tøffe perioden over for Kristian – tvert i mot.

- Jeg har angst, får ikke sove og sliter med å puste, jeg kaldsvetter og skjelver. Psyken min har rett og slett tatt et grep om meg. Det blir på mange måter som om jeg prøver å kvele meg selv, sier Kristian.

- Det er helt grusomt å se på ham når han sliter, skyter mor Bente inn og ser bort på sønnen som har rettet blikket ned mot gulvet.

LES OGSÅ: Tør ikke å dusje av frykt for mobbing

Verdt å leve?

Han har fått legehjelp og skal over sommeren til psykolog.

- Jeg går selvfølgelig på medisiner som hjelper mot angsten min, men når jeg blir stresset blir jeg også amper og vanskelig å ha med å gjøre. Livet er på mange måter som en berg- og dalbane. Jeg kan våkne en morgen og være blid og fornøyd, en annen morgen kan jeg våkne og ha det helt jævlig, og rett og slett ikke ville leve, fortsetter han.

- Så du har vurdert å ta ditt eget liv?

- Hver dag stiller jeg meg spørsmål om det er verdt å leve med disse smertene, så tankene er der. Men jeg har innarbeidet metoder hvor jeg klarer å flykte fra angsten. Når det blir for ille kan jeg sette meg i bilen og kjøre avgårde, jeg kan skru på biler eller dra på nattfiske. Dette hjelper for meg, forklarer Alexandersen.

Vil hjelpe andre

Håpet han klamrer seg til er at den mørke psyken én dag skal slippe taket, og at han kommer seg tilbake i jobb.

- Ja, hvis ikke må jeg leve som nå resten av livet, sier han.

Han hjelper gjerne andre som har vært i samme situasjon som han selv, og på Facebook har han og moren opprettet en side som heter «Stå sammen mot mobbing».

- Jeg har mye kontakt med andre som har blitt mobbet og jeg prøver å hjelpe så godt jeg kan – i hvert fall de som ikke kun er ute etter penger, avslutter han med et smil.

LES OGSÅ:– Tallene viser at vi ikke er i mål