Hver måned sender NetCom ut en statistikk som sier noe om hvilke mobiler som selger mest i deres forhandlerapparat, og denne blir gjerne brukt som en temperaturmåler for Norges mest populære mobiler.

Den sier gjerne noe om det er Samsung eller Apple som har overtaket, og gir en god øyeblikksindikator.

Les også: Endelig kan du stole på iPhones kart igjen

Topp 10-listen over mest solgte mobiler i november. Forrige måneds plassering i parentes.

 1. (3) Apple iPhone 5
 2. (1) Samsung Galaxy S III
 3. (2) Apple iPhone 4S
 4. (5) Samsung Galaxy S II
 5. (4) Apple iPhone 4
 6. (7) Samsung Galaxy Note II
 7. (6) Sony Xperia Go
 8. (-) Sony Ericsson Xperia Active
 9. (9) Samsung Galaxy Xcover
 10. (8) HTC One X

Mest brukt er noe helt annet

Men om du trodde at Nokia var et dødt merke i Norge, og at topptelefoner som Galaxy S3 og iPhone 5 var de mest populære i Norge totalt sett, er det på tide å regulere virkelighetsoppfattelsen. Norges mest populære telefoner er selvsagt de telefonene som har hatt lang tid på seg til å selge godt, og som fortsatt ikke er gamle nok til å bli byttet ut.

En oversikt fra Telenor, basert på nærmere tre millioner mobile enheter i deres nett i hele landet, viser nesten 3 av 10 mobiler i Norge er en Nokia-telefon, mens Apple kommer på en god andreplass med 25 prosent av telefonene. Samsung tar den siste pallplasseringer med 18 prosent av markedet.

Når det kommer til modeller er derimot situasjonen en annen. For selv om Nokia har størst markedsandel totalt sett, gjør selskapets enorme modellutvalg at få telefoner virkelig blir bestselgere. De to eneste Nokia-telefonen på topp 10, er den aldrende billigtelefonen 3720 Classic og C5. Denne er det likevel mer av enn både de nye flaggskipene Galaxy S3 og iPhone 5.

Apple med 5 av 10 topper

På topp finner vi derimot de to foregående iPhone-modellene, hvor spesielt den første iPhone 4-modellen har vært i sammenhengende salg siden den ble lansert sommeren 2010, og som fortsatt ligger helt i topp i Netcoms salgsapparat. Grunnet relativt små forskjeller fra oppfølgeren 4S, har telefonen fortsatt å selge svært godt.

På en 3. plass finner vi mobilen som virkelig ble et gjennombrudd for Samsung, Galaxy SII, som av mange ble ansett som den første reelle konkurrenten til iPhone.

Ser vi lenger ned på listen er det interessant at det faktisk er flere iPad 2 med 3G-støtte i Telenors nett, enn det er iPhone 5 - eller Nokia C5 for den saks skyld.

Topp 10 i Telenors nett:

 1. Apple iPhone 4
 2. Apple iPhone 4S
 3. Samsung Galaxy S II
 4. Nokia 3720 Classic
 5. Samsung Galaxy S III
 6. Apple iPhone 3GS
 7. Apple iPad 2
 8. Nokia C5
 9. Apple iPhone 5
 10. HTC Desire S

Men selv om iPhone 4 for tiden selger svært godt, og ligger på toppen av listen av de mest brukte telefonene, er det samtidig den telefonen som flest personer kvitter seg med. Ifølge Telenor er nemlig iPhone 4 og iPhone 3GS telefonen som raskest faller i antall for tiden. Samtidig er det iPhone 5, Galaxy S3 og iPhone 4S som øker raskest.

Øker raskest i Telenors nett

 1. Apple iPhone 5
 2. Samsung Galaxy S III
 3. Apple iPhone 4S
 4. Samsung Galaxy S II
 5. Samsung Galaxy Y

Faller raskest i Telenors nett

 1. Apple iPhone 4
 2. Apple iPhone 3GS
 3. Nokia 3720 Classic
 4. HTC Desire
 5. Sony Ericsson W995

Side3 har forsøkt å få ut tilsvarende tall fra NetComs nett, men har ikke lykkes.

Les også: Endelig kan du stole på iPhones kart igjen