[Mobilen.no]: Mobilnyhetene står i kø den kommende måneden, og du kan vente flere spennende modeller i butikkhyllene. Her er de ni mobilene vi vet kommer på markedet i løpet av oktober.

Nokia N8 - Det nye flaggskipet

Mye og mangt er skrevet om N8, den kommmende toppmodellen til Nokia. Tross alle rykter om forsinkelser sier Nokia selv at telefonen kommer i butikk i Norge i løpet av oktober.

Er du spent på det nye operativsystemet Symbian^3 er nok Nokia N8 den rette mobilen å teste det ut på.

Nokias flaggskip må selvsagt være funksjonsrik. AMOLED-skjermen er på 3,5-tommer med en oppløsning på 360 x 640 piksler.

Mobilkameraet har 12 megapikslers oppløsning og kan skilte med Carl Zeiss-optikk, autofokus og Xenon-blits, samt videoopptak i HD.

Sniktitt: Slik er Nokias nye flaggskip (med video)

Søk etter beste pris på Nokia N8

Nokia C3 - Billig businesstelefon

Er du på utkikk etter en enkel og billig businesstelefon med fullt tastatur, kan kanskje nye Nokia C3 være noe for deg.

Den kjører operativsystemet Symbian S40, som nylig har fått støtte for Nokias applikasjonsbutikk Ovi Store direkte på mobilen. Skjermen er på 2,4 tommer med 320 x 240 pikslers oppløsning. Det som overrasker er at denne mobilen har WiFi-støtte, ettersom mobilen bare koster en drøy tusenlapp.

Les mer:Tre nye tastaturmobiler fra Nokia

Søk etter beste pris på Nokia C3

Nokia X3-02 - Lekkert design

Det kan virke som om Nokia er på vei tilbake på rett spor når det gjelder design, i alle fall til en viss grad. Knappene på Nokia X3-02 ser på bildet ut til å være særdeles behagelige i bruk, i tillegg til at skjermen er trykkfølsom (resistiv).

Blant funksjonene finner vi et 5-megapikselkamera, støtte for Wi-Fi og FM-radio. Nokia X3-02 kjører operativsystemet Symbian S40. Utsalgsprisen skal ligge i underkant av 1 500 kroner.

Les mer:Nokia lanserer nye X3

Søk etter beste pris på Nokia X3-02

HTC Desire HD - Markedets beste Android-mobil?

Forgjengeren HTC Desire er fortsatt blant de beste mobilene på markedet, men heretter kommer nok etterfølgeren med tilnavn HD til å stjele mesteparten av glansen. Desire HD er den nye "kongen på haugen," ifølge vår mobiltester Espen Swang, som allerede har fiklet med den og skrevet en sniktitt.

Blant nyhetene er en lynkjapp 1 GHz-prosessor (Snapdragon) og et 8-megapikselkamera som også tar film i HD-kvalitet. Skjermen har også vokst fra 3,7- til 4,3 tommer.

Video: Se alt Desire HD kan gjøre

Søk etter beste pris på HTC Desire HD

HTC Desire Z - Syltynn med fullt tastatur

Det siste medlemmet i Desire-familien til HTC har fått Z som tilnavn, og blir første modell i serien med uttrekkbart fulltastatur (qwerty). I likhet med ovennevnte Desire-modell leveres denne med den nyeste utgaven av operativsystemet Android - kalt 2.2 Froyo.

Desire Z har en 3,7-tommers kapasitiv Super-LCD-skjerm, som etter sigende skal være meget bra. Skjemoppløsningen er på 480 x 800 piksler. De mest spennende detaljene utover dette inkluderer en 800 MHz-prosessor (Qualcomm MSM 7230), et 5-megapikselkamera med autofokus, HD-videoopptak i 720p, Wi-Fi og GPS.

Les mer:Ny Desire Z imponerer

Søk etter beste pris på HTC Desire

Sony Ericsson Xperia X8 - Midt i mellom-størrelse

Både den store X10 og lillebror X10 Mini har fått gode skussmål. Nå er en Xperia i "normal" størrelse klar for norske butikkhyller. X8 har en 3-tommers skjerm med en oppløsning på 320 x 480 piksler, og mobilen kjører operativsystemet Android.

Prisen ligger på godt under 2 000 kroner, noe som kan gjøre Xperia X8 til en attraktiv mobil i mellomklassen. Den har en 600 MHz-prosessor, et 3-megapikselkamera, GPS, Wi-Fi og egentlig de aller fleste funksjoner og finesser du kan drømme om i denne prisklassen.

Les mer:Usedvanlig billig smartmobil

Søk etter beste pris på Sony Ericsson Xperia X8

Samsung S723 Wave - Ny Bada-telefon

Den første mobilen med Samsungs nye operativsystem, Wave, er stadig blant de mest spennende mobilene på markedet. Nå kommer enda en Bada-mobil som har fått navnet Samsung Wave S723.

Denne er omtrent like stor som originalen, men 3,2-tommersskjermen er av typen TFT med en oppløsning på 240 x 400, altså ikke Super-AMOLED. En annen forskjell er at S723 Wave ikke tar video i HD-kvalitet, kun QVGA. Ellers er den nye Samsung-mobilen godt utstyrt med funksjoner og finesser, som Wi-Fi, GPS, 5-megapikselkamera og et lærdeksel som kan trekkes over skjermen for å beskytte mot riper.

Les mer:Innertier fra Samsung

Søk etter beste pris på Samsung Wave S723

Samsung Xcover B2710 - Tåler en trøkk

Jobber du utendørs, på byggeplass eller i ellers støvete eller våte omgivelser kan en mobiltelefon med høy IP-sertifisering være nødvendig. Den nye Samsung Xcover B2710 tilfredsstiller kravene for IP67, noe som tilsier at den skal være støv- og støtsikker, samt tåle å ligge under vann i 30 minutter.

Du kjøper denne mobilen fordi den er robust, men akkurat denne modellen kan i motsetning til flere forgjengere skilte med et 2-megapikselkamera, 3G-støtte og GPS. Av nyttefunksjoner kan vi nevne digitalt kompass, skritteller, høydemåler og stoppeklokke. Til litt over tusenlappen kan denne være et godt kjøp hvis du trenger en mobil som tåler en trøkk.

Les mer:Samsungs nye tøffing

Søk etter beste pris på Samsung Xcover B2710

BlackBerry Torch 9800 - Ny toppmodell

Nykommeren Torch 9800 er først og fremst en proffmobil, og den fremste av sitt slag av merket BlackBerry. Nytt på denne er i følge forhandler Trigcom at operativsystemet BlackBerry OS 6.0 er på plass, samt at multitasking er sterkt forbedret i forhold til tidligere modeller.

Berøringsskjermen er på 3,2 tommer (kapasitiv), og i tillegg får du et uttrekkbart, fullt tastatur på mobilen. Mobilkameraet tar bilder med 5-megapikslers oppløsning. Ellers har telefonen både Wi-Fi og GPS.

Les mer:Ny BlackBerry til Norge (Torch 9800)

BlackBerry Torch 9800 kan kjøpes hos Trigcom

LG stod for hele fire av nykommerne i september måned, men i oktober kommer intet nytt fra dem.