Gå til sidens hovedinnhold

Vår nye favorittmobil under 2000 kr

LG Optimus One er en imponerende billig storsjarmør.

[Mobilen.no]: LG Optimus One er en mobiltelefon som koster lite og yter mye.

Det vil garantert gjøre den populær blant de som ønsker seg en brukervennlig og rimelig touch-mobil med tilgang til at hav av apps.

Skjermen på 3,2 tommer er en av de største i mellomklassen. Skjermoppløsningen er også god, med 320 x 480 punkter. Den kjører også nye Android versjon 2.2.

Mye for pengene
Den viktigste grunnen for å velge denne mobiltelefonen er da også kombinasjonen pris/ytelse. Optimus One kan mye av det samme som dyrere Android-mobiler kan. Den er brukervennlig, underholdende og har bra batterikapasitet til smartmobil å være.

Selv om telefonen imponerer på noen områder, så er det også sider ved Optimus One som trekker ned.

Musikkspilleren er en av disse. Her kommer Optimus One dårligere ut enn flere mobiltelefoner i samme prisklasse. Du kan ikke stille lydbildet, og du kan høre en svak suselyd på toppen av musikken. Kameraet er heller ikke mer enn middels, og skjermen kom dårlig ut i vår ripetest.

Som mobiltelefon fungerer LG Optimus helt greit, selv om høyttaleren ikke imponerer. Ved samtaler er det en slitsom suselyd i høyttaleren. Mikrofonen er imidlertid god nok.

Når vi veier fordeler opp mot ulemper kommer Optimus One svært godt ut av det. Men et svakt kamera og en middelmådig musikkspiller er noe av det som gjør at den ikke når helt til topps på poengskalaen.

Terningkast: 5

Les den fulle testen av LG P500 Optimus One på Mobilen.no

Alternativer
Om du først og fremst er ute etter en rimelig mobiltelefon som kan kjøre apps fra Android Market, så er Huawei U8150 Ideos et rimeligere alternativ. Den kjører samme versjon av operativsystemet, men har mindre skjerm og enda svakere kamera.

Om prisen er det viktigste, så er også Samsung Galaxy 5 et alternativ å vurdere. Men vi synes nok Optimus One er mer mobil for pengene, ikke minst fordi den har så mye bedre skjerm.

Finn beste pris på LG P500 Optimus One

Kommentarer til denne saken