Gå til sidens hovedinnhold

Designmobil med to skjermer

LG KF600 likner ikke på noe vi har sett før. Den er nemlig utstyrt med to skjermer på fronten.

Den øverste skjermen på 240x320 punkter fungerer slik vi er vant til at mobilskjermer fungerer. Det er den lille skjermen nederst på fronten som gjør KF600 så spesiell. Denne skjermen reagerer på berøring, og ved å endre skjermbilde avhengig av hvilken funksjon du bruker på telefonen, får du et grensesnitt som er skreddersydd til oppgavene den skal løse.

Nederste skjerm kan ha ulike menyfunksjoner

Skyvemobil
Fronten på telefonen kan skyves opp, slik at et mer tradisjonelt tastatur kommer til syne. Men skal du navigere i menyene kommer du ikke utenom berøringsskjermen. Det fremtrekkbare tastaturet har bare det vanlige 3x4-oppsettet, samt taster for rør av/på og tilbaketast (Clear-tast).

Når det gjelder ytelser havner LG KF600 i midtsjiktet. Her er ikke 3G, men telefonen støtter Edge. Kameraet har en oppløsning på 3 megapiksler. Her er autofokus og fotolys, men ingen blitz. Kameraet tar likevel overraskende gode bilder, også innendørs. KF600 har FM-radio og en dokumentleser som gjør at du kan åpne og lese vedlegg.

Underholdning
Det er to javaspill på telefonen, og vil du ha flere spill kan du kjøpe og installere dette direkte fra mobiltelefonen. De fleste mobilspill kan kontrolleres med det ordinære tastaturet. Det er bra, for selv om berøringskontrollene fungerer greit i de fleste henseende, så er de lite egnet for hurtige kommandoer i spill.

Musikkspilleren er god, og det medfølgende hodesettet har 3,5mm lydutgang. KF600 kan bruke MicroSD-kort, men vårt testeksemplar ble levert uten kort. Telefonen er heller ikke i stand til å finne mediefiler som ikke er plassert i riktig mappe på minnekortet. Det er ganske irriterende for den som bruker samme minnekort i flere enheter. Nå er det ikke lagt opp til at du skal bytte minnekort særlig ofte. LG har nemlig plassert minneporten under SIM-kortet, i skjul av batteriet.

Hvorfor gjemme minnekortet bak batteriet?

Musikkspilleren har ganske enkle menyer, og vi savner muligheten for å kunne søke på album. Dermed blir det nesten håpløst å høre på lydbøker, med mindre du døper om alle filene og gir dem navn som plasserer dem i rekkefølge tilsvarende CD og spor de originalt kommer fra.

To skjermer
Løsningen med to skjermer er spennende. Når vi tar bilder med telefonen har vi rask tilgang til innstillinger. Når bildet er tatt, kan vi kjapt velge hva vi vil gjøre med det. Velger vi for eksempel å se på bilder, så kan vi zoome og navigere på et miniatyrbilde på ekstraskjermen.

I hvilemodus har skjermen snarveier til ulike hovedmeny, meldinger, dressebok, alarmer og lydinnstillinger (profiler). I tillegg har den en knapp som tar bort ikonene og gjør ekstraskjermen til en utvidelse av hovedskjermen. Det ser bra ut, men har ingen praktisk hensikt. Ulike temaer har ulike effekter, men funksjonaliteten endres ikke. Menystilen kan endres fra rutenett til listevisning.

Når du bruker berøringsfeltene kan du få tilbakemelding i form av lydsignal, vibrering eller begge deler. Vi fikk rakt nok av at telefonen pep hver gang vi tastet, og satte responsen til vibrasjon. Kvitteringen du får tilbake ved berøring er markant nok ti at du vet telefonen har reagert. I enkelte av menyene kan du også holde på skjermen og stryke fingeren opp, ned eller til sidene for å navigere.

Men selv om navigasjonsfeltet fungerer godt, så kommer vi ikke unna å undre oss over at ikke også resten av skjermen er berøringssensitiv, slik den er på for eksempel LG KU990. Det kjennes nemlig litt rart å måtte trykke på OK-feltet, i stedet for direkte på det store ikonet med en lysende sirkel rundt.

Det ordinære tastaturet fungerer svært bra.

SMS
Det går greit å skrive tekstmeldinger på KF600. Da bruker du det ordinære tastaturet, og har de samme funksjonene som på vanlige mobiltelefoner.

Vi har imidlertid merket oss at du ikke kan motta og lagre kontakter som sendes til deg som v-card. Du kan imidlertid trekke ut informasjon fra slike kort og lagre dem punkt for punkt for punkt.

Konklusjon
KF600 er såpass spesiell at den tiltrekker seg en del oppmerksomhet. Den er elegant og avansert med gode spesifikasjoner, men mangler litt på å være toppspesifisert. Prismessig passerer den seg også der den hører hjemme - i øvre del av mellomsjiktet.

Telefonen virker solid. Åpningsmekanismen er glatt og presis. Baksiden har en overflate som gir god friksjon og gjør at telefonen ligger godt i hånden. Den glassliknende overflaten på fronten dekker begge skjermene. Det kan bli en del fingermerker på den delen av skjermen der berøringsfeltene ligger, men vi er positivt overrasket over hvor lite synlige disse merkene er.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.