[Mobilen.no]: En skulle tro at en proffmobil med den siste versjonen av Windows Phone 6.5 og qwerty-tastatur og berøringsskjerm var det perfekte kommunikasjonsverktøy, men det er Sony Ericsson Aspen ikke.

Skjermen er for liten, og menyene er for uoversiktlige.

Dessuten hadde vi håpet at det var slutt på den tiden da skjermgrensesnittet bare var delvis fingervennlig. Her er det et sammensurium av lister vi kan rulle på med fingrene, og menyer der vi må bruke den medfølgende pekepennen for i det hele tatt å kunne treffe det vi ønsker.

Teknologisk er Aspen fullspekket, dog med en litt tregere prosessor enn på toppmodellene. Det er derfor litt leit å se at Sony Ericsson roter til grensesnittet så mye at vi rett og slett ikke orker å glede oss over alle funksjonene.

Vi liker at vi kan finne veien med GPS og navigasjon, og vi liker at vi kan åpne de fleste vanlige Office-filene for redigering direkte på telefonen.

Vi liker også at Aspen er miljøvennlig, og at vi får med både Wi-Fi, FM-radio og kjapp 3G.

Dessuten liker vi at telefonen er svært rimelig.

Vi tror Sony Ericsson Aspen kan bli en populær mobiltelefon for alle som må ha mulighetene Windows Mobile 6.5.3 professional gir, men som ikke ønsker å betale mer enn de må. Av samme grunn vil nok telefonen også dukke opp i bedrifter med stramme budsjett.

Men den lave prisen og de mange mulighetene for å fjernadministrere mobilen er nok mer ønsket av IT-sjefen enn av den som ender opp med telefonen i lomma.

Terningkast: 3

Les hele testen av Aspen på Mobilen.no

Alternativer
Leter du etter en rimelig proffmobil bør du heller vurdere disse:

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro: Dette er rimelig profftelefon med Android operativsystem i tillegg til qwerty-tastatur. Dessuten er den fingervennlig!

LG GW620: Denne mobiltelefonen har fremskyvbart qwerty-tastatur i tillegg til stor skjerm. Den er litt dyrere enn Aspen, men mye enklere å bruke.

Sjekk pris på Sony Ericsson Aspen i prissøket