Gi oss dine tips på FACEBOOK

Redd for rådyre mobilregninger i utlandet? Det er heldigvis blitt brukbart billig å ringe innen Europa, men så fort du setter snuten litt lenger vekk, må du bruke tekstmeldinger om du ikke skal få sjokk når du får telefonregningen hjemme. Ta derfor ut ditt norske simkort allerede mens du sitter på flyet på vei fra Norge, og sett det ikke inn igjen før du er tilbake på norsk jord.

REISEAPPENE DU MÅ HA

Det beste er nemlig å kjøpe et lokalt kontantkort i det landet du skal oppholde deg i, og bruke gratis trådløst nettverk på kafeer, hotellet eller andre steder du finner.

MED VERDEN I LOMMA

Nordmenn som reiser til Thailand i vinter kan for eksempel kjøpe kontantkortet DTACs Happy, som er et av de mest populære. Med dette kortet koster utgående samtaler til Norge bare 1,40 kroner i minuttet, og det koster ingenting å bli ringt opp. Lokale samtaler i Thailand koster 20 øre i minuttet. Med norsk abonnement koster det fort både 10 og 15 kroner å motta samtaler eller å ringe ut av Thailand. Kortet er også spesielt viktig om du ønsker å laste ned fra internett på mobilen. Med DTACs kort kan du imidlertid surfe på nettet i 100 timer for 43 kroner.

HOLD KONTAKTEN

For å kunne bruke et lokalt kontantkort kan ikke mobilen være bundet til en norsk leverandør, for eksempel ved kjøp av en subsidiert mobil. På mange mobiltelefonsjapper i Thailand og Vietnam kan de for noen tiere åpne mobilen. Det eneste du må huske er å sende sms med ditt nye telefonnummer til venner og bekjente hjemme. Husk også å si til dem at de nok må betale litt mer om de vil ringe deg, men da kan jo du bare ringe opp igjen. De aller fleste mobiltelefoner kan kopiere nummer fra simkortet til selve telefonen, så husk å gjøre det før du bytter simkort.

ABONNER PÅ REISER & FERIE