Gå til sidens hovedinnhold

Mobildekning der DU er

Det ble mye oppstyr da Chess' kunder mistet sin Telenor-dekning og i stedet gikk over til Netcoms nett. Dette er den faktiske konsekvensen.

Om det ikke ble noe ramaskrik, var det mange som klaget da Chess tvangsflyttet sine kunder over fra sin Telenor-dekning og over til Netcoms nett. Mange hevdet at det gav mye dårligere dekning og at mobilabonnementet for dem nærmest var verdiløst.

Forskjellene er mindre
Fra å være et mobilselskap som hadde relativt dårlig dekning utenfor de mest tettbygde områdene, har Netcom forbedret sin dekning betydelig, og forskjellene mellom de to gigantene er derfor ikke så stor som den en gang var.

Netcom hevder nå på sin side at dekningen nå er omtrent lik med Telenor. Noen steder vil en med Telenor ha dekning hvor en ikke har Netcom-dekning – og motsatt.

Telenor generelt bedre
Ser en på de landsdekkende kartene over er det klart at både Telenor og Netcom har relativt store hull enkelte steder i Norge.

Det som fremstår ganske tydelig er at Telenor har betydelig bedre dekning nord for Trondheim, og dekker mye større området i innlandet i Midt-Norge. I fjellområdene i innlandet er det også betydelig bedre dekning med Telenor. Også i området nord for Kristiansand ligger Telenor godt an.

Netcom bedre mot Sverige
Netcom har derimot bedre utbygget infrastruktur i skogområdene langs svenskegrensen på Østlandet.

Selv om en ikke skulle tro det, er det også forskjeller i dekningen i de sentrale østlandsområdene. Ser en på områdene rundt Oslo er det tidvis forskjeller. Områdene uten dekning ser ut til å være jevnt noe større hos Netcom enn hos Telenor, selv om det også er områder der Netcom er best.

Her kan du finne dekningskart for ditt område:

- Telenor
- Netcom

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken