Årets store mobilbegivenhet Mobile World Congress nærmer seg med stormskritt, og de store produsentene begynner å offentliggjøre noen av årets store nyheter. På mandag var det Samsung som lanserte sin nye toppmodell, og i dag følger Nokia og Sony Ericsson opp med noen telefoner i litt hyggeligere prisklasser.

Ny XpressMusic-telefon
Nokia lanserer den nye XpressMusic 5630-telefonen, som strengt tatt ikke er spesielt nyvinnende på noe som helst måte utover at den har nok et nytt design.

Telefonen har et hovedfokus på musikk, og har alle funksjonene vi forventer ved en XpressMusic-telefon, inkludert stemmestyringen. Den har 4 gigabyte integrert minne, og mulighet til å oppgradere med 16 gigabyte microSD-kort. Vanlig 3,5 mm lydutgang er også på plass.

Ellers skryter Nokia av et kamera på 3,2 megapiksler med blits, Super-3G, N-Gate-støtte, radio og sterio-Bluetooth. Skjermen er på relativt stusslige 2,2” med en oppløsning på 320 x 240 bildepunkter.

Batterikapasiteten er oppgitt til 400 timer standby og 7 timer taletid.

To anonyme modeller
Sony Ericsson slår heller ikke på den virkelige stortromma ved dagens lansering, når de ruller ut C901 og C903 – som i bunn og grunn er nedstrippe versjoner av de eksisterende C902 og C905.

C903 er en skyvetelefon ala C905 med litt andre farger og «bare» 5 megapiksels kameraog vanlig diodebilts (storebror har zenon-blits). Ellers er de ganske like, inkludert GPS, 2,4” skjerm, stereo-Bluetooth, den velkjente musikkspilleren, Active Sync og mye mer.

C901 er en vanlig «bartype»-telefon ala C902, og også her er kanskje den største forskjellen at den har andre farger. Utover dette er det bare minimale forskjeller i ytre mål, xenon-blits og automatisk bildetaking hvis motivet smiler.

Alle tre mobilene fremstår langt på vei som telefoner som skal fylle opp plasser som kampanjetelefoner. Vi antar at både Sony Ericsson og Nokia har mer spreke nyheter å komme med på mandag.