HTC Touch ble en suksess, til tross for at touchfunksjonen som ga telefonen navn er nokså begrenset. Nå kommer oppfølgeren Touch Dual med nye og forbedrede funksjoner.

Les også:
- Slik er HTC S730
- Test: HTC Touch – Første med fingerstyring

Touch Dual har fått et 16-tasters mobiltastatur som dukker frem når du dytter skjermen opp. Åpningsmekanismen i denne mobiltelefonen er blant de beste vi har kjent. En liten dytt, og en fjærmekanisme trekker skjermen helt opp.

Gode taster
Tastaturet som dukker frem består av Windows-tasten som åpner telefonmenyen, en snarvei til meldinger og en snarvei til nettleseren. I tillegg kommer det tradisjonelle 3x4 tastaturet for nummer og meldingstekst, samt en C-knapp (Clear). På den første prototypen vi så var tastaturet et slags qwerty-tastatur, men dette tastaturet vil vi (heldigvis) slippe å se i Norge.

Tastene på Touch Dual er gode, selv om vi nok har sett tastaturer med bedre finish. Nå får vi legge til at modellen vi har lekt oss med er en tidlig versjon.

Saken fortsetter etter videoen

HTML EMBED

Mindre skjerm
Selve telefonen er litt tykkere enn før, samtidig som den er noe smalere. Skjermen er faktisk litt mindre, selv om vi ikke merker dette ved vanlig bruk (samme oppløsning). Inn i denne pakken har HTC klart å legge til tastatur, 3G med Super-3G (HSDPA) og et ekstra kamera for videosamtaler. Men WLAN har de ikke funnet plass til i denne modellen.

En annen ting vi var spent på med nye Touch Dual er hvordan funksjonen ”Touchflo” fungerer. Touchflo er HTCs egen fingerstyrte meny som ligger på toppen av Windows Mobile-grensesnittet, og i Touch Dual ligger versjon 2 av dette brukergrensesnittet.

Menykuben er den samme som vi har sett før. Vi åpner den med et strøk opp, roterer ved å trekke den til høyre eller venstre med fingeren, og lukker ved å trekke fingeren ned. Men det er gjort enkelte endringer.

Nye touch-funksjoner
Når vi åpner musikkspilleren fra kubemenyen kommer vi automatisk til Audio Manager, og ikke til Windows Media Player. Audio Manager er bedre integrert i det nye grensesnittet og gjør at du slipper følelsen av at Touchflo slutter der musikkspilleren starter.

Telefonen har også et nytt kameraalbum der du raskt kan bla gjennom bildene med fingrene. Funksjonen for bytte av bilde minner en del om det vi ser på Iphone, men betjeningen er ikke riktig så presis som på mobilen fra Apple. Til gjengjeld kan du rotere bildene med fingeren.

Du kan også zoome inn eller ut ved å skru deg inn eller ut av bildet med fingeren. Dette gir den samme effekten som når du strekker bildet med fingrene på en Iphone. Når du blar i bilder kan du enkelt legge bildene til kontakter, sende dem som meldingsbilder, slette dem eller legge dem til i e-post.

I videoalbumet er det fremdeles Windows Media Player som åpner filene, og du har ingen spesielle fingerfunksjoner ut over de vanlige ”trykk for å velge”-funksjonene.

Bla i mapper
Når du skal lese meldinger kan du nå bla fra mappe til mappe ved å trekke fingeren til høyre eller venstre. Et raskt strøk opp- eller nedover og skjermbildet begynner å rulle raskt opp- eller nedover på siden. Har du åpnet en melding går du rett til neste melding i lista ved å trekke skjermbildet sideveis.

De nye fingerfunksjonene fungerer godt, men vi skulle gjerne sett at Touch Dual hadde enda flere av dem. Ikke minst kunne vi tenkt oss at zoomfunksjonen virket på nettsider, å kunne bla tilbake til forrige side, eller i musikkspilleren fra en låt eller et album til neste.

Men utviklingen fra forrige Touch-modell viser at HTC er på rett spor.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.