Gå til sidens hovedinnhold

Moderat opptur i USA

Børsfesten i Europa smitter ikke veldig på Wall Street.

Selv om det er full fart på de europeiske børsene, er tonen mer avslappet i USA. Likevel peker det oppover også på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

Futureshandelen indikerer at det går mot en moderat oppgang i New York. Nasdaq-futuren stiger 0,57 prosent, mens S&P 500-futuren er opp 0,48 prosent. Dow Jones Indicative er i pluss med en oppgang på 0,12 prosent.

Rekyl
Onsdag snudde markedene i New York i en svært volatil handel. Fra en dårlig start ble det en solid sluttspurt.

Resultatene begynner å strømme inn fra de største amerikanske selskapene. Så langt er bildet noe blandet, men torsdag har det kommet flere positive overraskelser.

AT&T har lagt frem et resultat som viser en vekst til 3,14 milliarder dollar fra 1,94 milliarder dollar i tilsvarende periode året før. Fordelt per aksje ble ikke resultatoppgangen like imponerende. Da økte resultatet til 51 cents per aksje fra 50 cents per aksje. Ifølge Bloomberg News forventet analytikerne at resultat ville vokse til 3 milliarder dollar, eller rundt 51 cents per aksje.

Bremser tapet
Ford legger frem et stort underskudd, men har nærmest halvvert tapet. Hvis engangshendelser regnes bort endte resultatet på minus 366 millioner dollar eller rundt 19 cents per aksje i tap. Det er identisk med hva analytikerne hadde ventet, viser konsensusestimater fra Thomson Financial.

Finske Nokia har i tillegg kommet med gode nyheter. Selskapet tar stadig større markedsandeler og leverer også i overkant av forventninger med sitt resultat for fjerde kvartal. Verdens største produsent av mobiltelefoner venter at markedet vil fortsette å vokse fremover og har ikke kommet med noen bemerkninger knyttet til de økonomiske vekstutsiktene i USA

Færre enn ventet
Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt med 1.000 til 301.000 i forrige uke, det viser ferske tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Økonomene hadde ventet at antallet ville havne på 321.000 i forrige uke, viser en undersøkelse gjennomført av Bloomberg News.

Dermed er fjerde uke på rad med nedgang et faktum. Samtidig falt den videreførte ledigheten med 79.000 til 2.672.000.

Markedet er ellers avventende til den forestående rapporten som viser salgsutviklingen for brukte boliger.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin