(SIDE2:) British Dietetic Association sier at 10 prosent av kvinnene som nå søker hjelp for spiseforstyrrelser, er kvinner over 40 år. Det er en drastisk endring sammenliknet med for bare 10 år siden.

Årsaken skal være at stadig flere voksne kvinnelige stjerner ser veldig unge ut.

Glamorøst vrengebilde
Britiske leger mener at glamorøse bilder av stjerner som for eksempel Madonna og Sharon Stone gir middelaldrende kvinner et falskt bilde av hvordan kvinner i deres alder bør se ut, skriver The Daily Mail.

Styrekvinne Ursula Philpot ved British Dietetic Association sier også at et nytt levemønster kan trigge forstyrrelsene.

Livskriser
- For mange eldre kvinner, så handler det ofte om at barna har flyttet ut eller de har gått gjennom en skilsmisse, sier hun.

Samtidig sier hun at kvinner midt i livet ikke slipper unna jakten på et perfekt utseende. Og de sammenlikner seg gjerne med kvinner som ser svært flotte ut. The British Dietetic Association spør seg nå om endringen er en varig demografisk endring eller bare et blaff.

Deanne Jade som har skapt det nasjonale senteret for spiseforstyrrelser I Storbritannia bekrefter at det er et nytt press på eldre kvinner om å holde seg unge.

- Nytt tema
- Tidligere var ikke dette tema på samme måte, sier Deanne Jade ved National Centre for Eating Disorders.

Det er kraftig debattert om dagens mediebilde der syltynne stjerner opptrer i ulike former har en så stor effekt på folks forhold til mat som man har trodd.

I en utgave av The American Journal of Psychiatryi 2007 hevder forskerne at anoreksi er en svakhet i hjernen, og ikke et resultat av fokus på syltynne kjendiser og modeller.

Da Sarah Jessica Parker var på Oprah og fikk spørsmålet hvordan hun holdt seg så bra, svarte hun.

- Du må huske på at dette er jobben min og dagen min tilrettelegges slik at jeg får all mulig hjelp til å se slik ut.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!