Gå til sidens hovedinnhold

Møhlenpris i det blå

Farsen om Møhlenpris Idrettsplass uten cornerflagg fortsetter. Det forløsende brevet fra byråd Lisbeth Iversen har foreløpig brukt en uke fra Rådhuset til Fyllingsdalen og er sist sett på vei til Sogn.

Sist fredag i TV programmet "Fredag" med Øyvind Fjeldheim fortalte byråd Lisbeth Iversen at hun skulle sende et brev til Vegkontoret med forslag til løsning på fadesen på Møhlenpris Idrettsplass der det er bygget en Idrettsplass uten plass til corner og cornerflagg i ene enden.

Brevet viser det seg, har tatt mer enn en uke fra Rådhuset i Bergen til Vegkontoret i Fyllingsdalen. Nå kan en selvsagt lure på hvordan det er mulig, men innenfor offentlig saksgang er alt mulig, ikke bare idrettsplasser som mangler corner på høyre side.

Til Sogn først

- Det er vanskelig å si hva som har skjedd, men jeg vil purre på brevet, sa seksjonssjef Grethe Vikane i går da vi tok kontakt.

- Det kan jo være fordi vår administrasjon ligger i Leikanger i Sogn og Fjordane.

Ja, du hørte riktig. For at brevet fra Lisbeth Iversen i Rådhuset i Bergen skal komme til vegkontoret i Fyllingsdalen , må det sendes til Sogn og Fjordane først. Der må det behandles som mottatt og sendes videre til Fyllingsdalen.

Fikk mailkopi

- I det det blir mottatt blir det lagt ut i vårt elektroniske arkiv. Det betyr at jeg har aksess til det uavhengig av hvor jeg sitter, forklarer Vikane.

- Men du har ikke sett det?

- Nei, ikke brevet, men jeg har sett en kopi av det akkurat nå.

- Hvordan fikk du tak i den.

- Jeg ringte byrådens kontor og purret og da fikk jeg en kopi på mail med en gang.

- HVorfor ble ikke det opprinnelige sendt slik, så kunne vi hatt cornerflagg i dag.

- Det spørsmålet får du rette til kommunens folk.

Her er det viktige i brevet:

"Spørsmålet er ut fra dette om vegmyndigheten aksepterer å fravike den normerte løsningen ved å legge til grunn minimumsbredden 5,5 m (2 x 2,75 meter kjørefelt) mellom kantsteinene (inkl. 2 x 0,25 m. skulder) og to meter fortausbredde på begge sider - men kun 1,6 meter forbi hjørnet av fotballbanen. Med nevnte 40 cm avvik ved cornerflagget vil en ha 9,5 meter total bredde på trafikkarealet. Dette ville etter kommunens oppfatning representert både en langsiktig og en kortsiktig løsning. Det er dette alternativet som byråden vil be om vurderes på nytt av Statens vegvesen. Dersom det er ønskelig, kan dette diskuteres i et møte."

- Vil dere kunne gå med på noe slikt.

- Jeg har ikke fått sett på brevet. Vi må komme tilbake til det, sier Grete Vikane og dermed blir det ikke noe TV innslag i dag, men programmet "Fredag" er tilbake om fjorten dager og vi vil ikke la dem dø i synden. Da er vi der - forhåpentligvis med cornerflagg.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg