(SIDE2): I januar flyttet Mona Berntsen til Los Angeles etter å ha vunnet «So You Think You Can Dance - Scandinavia», og 20-åringen har allerede blant andre danset for Justin Bieber. Men søndag ble hennes største dag så langt; Da fikk flere millioner mennesker se Bærums-jenta danse på Paradise Theatre i New York via det store, TV-sendte showet «Black Girls Rock!», en hyllest til kvinner i USA med afrikansk bakgrunn.

- Sykt
Mona, som er representert av talentbyrået Bloc Agency, danser blant annet under Jill Scotts opptreden, og gjør et solonummer mens den internasjonale Barbados-stjernen Shontelle fremfører sin platinasingel «Impossible» (morsomt nok skrevet av norske Ina Wroldsen ) .

- Dette er utrolig sykt, sier Mona til 730.no mens hun ligger i sengen i New York to dager før sendingen.

- Dette er en svær produksjon, og man blir selvfølgelig nervøs når man ser navnene på stolene foran scenen. Chris Rock, Missy Elliott, Ciara, etc. Folk som ikke er så lette å imponere. Jeg fikk en ekstra dytt på nervene da det gikk opp for meg at det var publikummet. Jeg har ennå ikke sett noen opptak, men jeg føler at det gikk bra.

SE OPPTAKENE AV MONA FRA AMERIKANSK TV HER!

Luam Keflezgy er ansvarlig for dansenumrene, og den berømte koreografen hadde så stor tro på Mona at hun ble tildelt oppgaven uten å være på audition.

- Jeg fikk danse basert på det hun tidligere har sett, hun hadde nok tillit til meg at jeg ble hennes assistent og holdt audition for andre dansere på vegne av henne. Det er en god følelse, forteller Mona til 730.

BGR!-showet er også en motiverende klapp på skulderen.

- Det er selvfølgelig knallhardt å forsøke og lykkes i underholdningsbransjen i USA, kanskje spesielt når man er danser, som ofte blir sett på som noen i bakgrunnen. Det er så mange jenter som må gå gjennom mye motgang for å komme seg fram, og jeg er veldig takknemlig for å ha fått en så stor sjanse til å utvikle min videre karriere her. Det blir en spennende periode fremover.

Kanalen BET (Black Entertainment Television) er eid av Viacom (MTV, Nickelodeon, Comedy Central, Paramount). Utenom USA sender BET i flere land i Europa, Midtøsten og Afrika.

Monas bestevenn, sanger og danser Alexandra Joner, har også stått på i USA. Hun fikk blant annet jobbe med Quincy Jones, mannen bak Michael Jacksons gjennombrudd.

Se saken: Oslo-jente med ekte legende