(SIDE2): Tidligere «Miss Universe» og magasin-redaktør Mona Grudt lanserte den ferske utgaven av «Ditt Bryllup» på Grand Hotel på søndag.

I 2011 ble det inngått nærmere 24.000 ekteskap i Norge. De fleste forlovelsene skjer under sommerhalvåret og planleggingen til «livets viktigste dag» begynner gjerne ett år før selve bryllupet.

«Din Bryllupsmesse» med «Ditt Bryllup» og Mona Grudt i spissen tok imot 1000 vordende bruder i går.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Gifteklare fra hele landet tok denne helgen turen til hovedstaden for å hente inspirasjon fra visninger og utstillere.

Skal beundres
Med ærverdige Grand Hotel som bakteppet ble trendvisningen en flott opplevelse.

- Brudekjolen er et av de viktigste plaggene vi skal bruke i løpet av livet. Og det er nok forventninger fra både gjester og brudgom. Den skal beundres i mange år fremover. Bare tenk på alle veggene det brudebildet skal henge på, sa Mona.

I salen var kvinner sterkt representert, men noen få menn hadde tatt turen også.

- Vi jenter kan jo ta litt av, men «karene» skal vite at de blir satt stor pris på under den travle bryllupsplanleggingen, sa Grudt etter å ha satt i gang en håndsopprekning for å se hvor mange menn som var til stede.

- Det er viktig å inkludere familie og venner i planleggingen. De vil sette pris på tilliten ved å bli inkludert, så det er et must. Jeg kan også tipse om at det er veldig lurt å finne en god toastmaster, som kan passe på litt. Brudeparet skal jo få slappe av på den store dagen.

Husk undertøyet!
Et annet tips redaktøren ga var at selv om kjolen er viktig, så er det også viktig å finne det riktige å bruke under.

- Man skal jo føle seg vel. Og det gjør at du må kreve mer av undertøyet. Du kan ikke gå med en vanlig BH under, det blir helt feil! For eksempel så må dere ikke tro at jeg har på meg vanlig undertøy under denne. Under kjolen blir det både pushet opp og inn, og ut, og ja, alle veier.

Bryllupstøyet som ble vist var det Sadoni Couture, House of Singles, Anna Johnson og Brudens Skattekammer som sto for.

Av det som utmerket seg var bruken av fjær, volanger og mye tyll. Vi bet oss også merke til kjoler med åpne rygger, perler og knappedetaljer.

Se visningen her:

4940