OSLO KONGRESSENTER/(SIDE2): Under åpningen av Oslo Fashion Week kom Mona Grudt og Eivor Øvrebø strenende bort. De hadde nemlig noe viktig å fortelle.

- Vi har avsluttet diskusjonen om dialekt. Den diskusjonen er nå død. Det er ikke noe vondt mellom oss, sier Grudt og Øvrebø.

- Glad i Mona
Diskusjonen mellom de to oppsto da daglig leder i modellbyrået Team Models, modelldronningen Øvrebø, sa til God kveld Norge at hun har problemer med å forstå hva «Top Model»-programlederen sier.

- Jeg er veldig glad i Mona. Jeg synes hun er et bedre alternativ til de andre programlederne som har vært. Jeg er glad i Vendela også, men hun er litt mer «kjedelig pen». Mona har litt mer attitude. Kathrine Sørland er sikkert ok, hun også. Så lenge Mona ikke snakker så veldig trøndersk, for det forstår jeg ikke alt hun sier av, så tror jeg det skal gå bra, sa Øvrebø.

Les mer:Får kjeft for trøndersk på TV

- Jeg snakker ikke bredt heller
Mona Grudt, som opprinnelig kommer fra Stjørdal i Trøndelag syntes lite om at modellmamma Eivor Øvrebø reagerer på dialekten hennes, og da Side2 snakket med Grudt tidligere denne uken kommenterte hun det hun hadde lest i media.

- Det tar jeg med et smil, og det tar jeg heller ikke seriøst. Jeg ser at det har engasjert veldig mange trøndere, og det er fint å se at folk engasjerer seg og at en blir backet opp. Men jeg er jo ikke noe annet en trønder og da kan jeg ikke være noe annet, sa Grudt da.

Og fortsatte:

- Jeg er stolt av å være trønder og de som ikke forstår meg, de kan ikke være norske tenker jeg. Jeg snakker ikke så veldig bredt heller, jeg har en helt vanlig trønderdialekt.

Les også:- Grusomt å se seg selv på TV