(SIDE2): Den norske modellen, tidligere Miss Universe og vinneren av «Skal vi danse» 2008 , Mona Grudt, forteller åpenhjertelig ut om sitt forhold til kropp, trening og kosthold til Side2.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Ikke naturlig hårfarge
- Det er kun tre måneder siden jeg fødte, så jeg får holde inn magen på bildene, ler Mona. Vi møter henne på Emil & Samuelsen på Steen & Strøm i Oslo. Den nybakte trebarnsmoren er nettopp blitt utnevnt som talskvinne for Garniers relansering av Ultralift.

- Jeg er jo i mammaperm, men det er gøy å jobbe litt også. Lille Bianca er ute i gangene her et sted sammen med mormor. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten mamma, og hun elsker å være sammen med barnebarna sine. Men jeg fullammer jo, så Bianca er avhengig av å ha meg i nærheten.

Mona har tidligere gjort stor suksess som talskvinne for hårfargen Nutrisse, og etter en rekke tv-reklamer er «Mona-fargen» blitt kjent Norge rundt.

- Jeg kunne ikke vært talskvinne for produkter jeg ikke bruker selv, derfor er det viktig for meg å bruke disse produktene. Hårfargen jeg bruker fra Nutrisse heter Cappuccino 4.3, og ja, jeg farger håret selv. Faktisk farger og striper jeg håret til venner og familie også, men jeg sier at det er på eget ansvar før jeg begynner.

Hun flirer.

- Jeg har faktisk ikke hatt min naturlig hårfarge siden jeg var ung, så jeg vet ikke helt hva den er lenger, men den er ganske mørk. Uansett tror jeg den fargen er ganske kjedelig. Det et mye bedre å farge håret.

Ser rynkene komme
Modellen fyller 40 år neste år, og forteller at hun er blitt mer bevisst på kropp og utseende de siste årene.

- Jeg tar mer vare på meg selv nå, jeg trener, spiser sunt og bruker gode produkter. Jeg vil helst være sprek så lenge som mulig, og jeg er jo ikke akkurat en ung mor for mine yngste barn, forteller hun.

- Men jeg håper jeg lever til jeg er 95 år, og at jeg kan se mine barnebarn vokse opp.

Modellen forklarer at hun tydelig har merket sine første aldringstegn.

- Jeg ser at rynkene kommer, men de er ikke til å unngå. Rynkene viser jo at man har levd et liv. Men jeg merker faktisk at den nye Ultralift-kremen har glattet ut rynkene mine litt i panna. Det er bra, for det var jo nesten rett før jeg måtte klippe pannelugg.

Mona ler.

- Så da vet dere hva som har skjedd om dere plutselig ser meg med pannelugg.

Artikkelen fortsetter under bildet

- Jeg var jo egentlig pensjonist
De siste tiårene har eldre kvinner og modeller kommet mer fram i lyset, og nettopp det er Mona glad for.

- Jeg var jo egentlig pensjonist jeg, etter at jeg fikk barn. Men nå trenger man ikke være 20 år for å være modell lenger. Eldre kvinner kan ikke identifisere seg med 20 år gamle modeller, og kjøper derfor heller ikke produktene. Kvinner i min alder er en sterk kjøpegruppe, og det er positivt at vi som er modeller i denne aldersgruppen også blir brukt.

Men hva gjør du selv for å føle deg bra?

- Jeg får barn, det holder meg ung. Også har jeg tatt noen livsstilsvalg. Jeg er opptatt av trening, nå har jeg ikke fått trent så mye ennå etter fødselen på grunn av bekkenløsning, men snart er jeg klar for å ta med Bianca på mor og barn-trening. Jeg trener litt sammen med henne hjemme også, løfter henne mye opp, og det gir større muskler i armene.

Mona er også opptatt av hva hun putter i munnen.

- Omega 3 og kosttilskudd er viktig, spesielt nå når jeg ammer. Jeg vil at barna mine også skal spise sunt. Den eldste datteren min elsker grønnsaker, og vi har alltid et fruktfat stående fremme. Da er frukten mer tilgjengelig, og vi spiser mer.

Ellers lager familien mye mat fra bunnen av.

- Mannen min (Brody Barrick) fikk sjokk da jeg første gang ga ham en pakke med lasagne. Han ble fornærmet og sa at han nektet å lage mat fra pose. Så hjemme hos oss er det han som lager det meste av maten, smiler hun fornøyd.

Hva er det beste med å være i mammaperm?

- Det er roen. Det er så deilig å amme, også bare sove etterpå. Jeg har takket nei til flere jobber nå, bare fordi jeg vil nyte denne siste gangen i mammaperm.

Hun fortsetter.

- Ja, for dette blir siste gang, og det er faktisk deilig å vite at jeg nå er ferdig. Det viktigste for meg nå er å bruke mye tid sammen barna mine.