(SIDE2): Fredag gifter fyrst Albert seg med sin sørafrikanske forlovede Charlene Wittstock, som blir fyrstinne av Monaco etter den borgerlige vigselen i tronsalen i fyrstepalasset.

Men det er lørdagen som gjelder for de som ønsker seg pomp og prakt. Da er 3500 inviterte gjester med under den religiøse vielsen, som finner sted i fyrstepalassets borggård.

Svenskene stiller sterkt
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit representerer det norske kongehuset under bryllupet, mens svenskene stiller med fulltallig delegasjon.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia deltar sammen med kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip – og selv prinsesse Madeleine løsriver seg fra kjærestelivet i New York og kommer til den franske rivieraen.

Har bygget om bakgården
En rekke andre prominente gjester er også ventet til bryllupet, med Frankrikes president Nicolas Sarkozy i spissen. Irland stiller med president Mary McAleese og Tyskland sender president Christian Wulff. Fra Belgia deltar kong Albert, samt hans landsmann Jacques Rogge, OL-presidenten, som også kan smykke seg med en belgisk grevetittel.

Det åpne gårdsrommet i fyrstepalasset er i løpet av de siste ukene gjort om til en «utendørskatedral». Se video her.