(SIDE2): Like etter klokken 17 fredag ettermiddag svarte Charlene Wittstock og fyrst Albert ja til hverandre, melder Associated Press. Dermed mistet bruden sitt etternavn, og nå er hun fyrstinne Charlene av Monaco. Landet har ikke hatt noen fyrstinne siden Alberts mor Grace omkom i en bilulykke høsten 1982.

Rundt halvparten av monegaskere var invitert inn i borggården på fyrstepalasset i Monaco for å følge den borgerlige vielsesseremonien fredag ettermiddag. Av en befolkning på drøyt 15.000 er det 7618 som er ekte monegaskere, og har mottatt invitasjon.

80 til stede under vielsen
For å komme inn i fyrstepalassets tronsal, og fysisk være til stede under selve vielsen, var nåløyet enda trangere; bare 80 mennesker var til stede under seremonien.

Like før klokken 18.00 kom det nygifte paret ut på slottsbalkongen for å hilse de fremmøtte.

Religiøs vielse lørdag
I tråd med katolsk tradisjon foregår bryllupet over to dager.

Lørdag klokken 17.00 finner den religiøse seremonien sted. Den skal foregå utendørs i borggården, hvor det er spent opp svære hvite seil for å skjerme for at været skal påvirke seremonien. Under seremonien lørdag er det invitert 3500 gjester, deriblant en rekke statsoverhoder, kongelige og internasjonale celebriteter.

(Se bildekarusell lengre ned på siden)

Mer om Monacos fyrstefamilie:

4366