(SIDE2): Fyrst Albert II og fyrstinne Charlene av Monaco var nylig i USA, hvor de stilte opp hos Matt Lauer i MSNBC-programmet Today. Her måtte den ferske fyrstinnen svare på nærgående spørsmål om sitt angivelige fluktforsøk kort tid før bryllupet i juli.

Charlene (33) sier i intervjuet at hun ble offer for pressens overaktive fantasi ukene før fyrstebryllupet.

- Hvorfor skulle vi jobbe så hardt for å få til disse fantastiske dagene, og invitere våre nærmeste, kjæreste venner til å dele dette med oss hvis vi selv var skeptiske?

- For meg virker det helt latterlig, sier fyrstinne Charlene i intervjuet.

- Historien var oppspinn
I dagene før bryllupet skrev den franske ukeavisen Le Journal du Dimanche forsøkte å rømme opptil tre ganger i forkant av bryllupet, og historien spredde seg raskt til medier verden over.

Fyrstinne Charlene sier til Matt Lauer at hun skjønner at europeiske medier kastet seg på historien – til tross for at den ifølge henne var oppspinn.

- Det var en fantastisk mulighet for dem til å lage en negativ spinn (rundt bryllupet, red. anm.), fordi de vet at negativitet selger.

Albert tilbakeviser kritikk
Fyrst Albert har vokst opp i pressens nådeløse lys, og skjønner kanskje bedre enn noen andre hva det hele dreier seg om.

- Jeg tror at det dels skyldes sjalusi, dels at folk var misunnelige eller at de rett og slett ikke likte at vi omsider skulle gifte oss, sier fyrsten i intervjuet.

Etter seremonien i Monaco lørdag 2. juli fikk fyrst Albert kritikk fordi han ikke hadde vært oppmerksom nok overfor Charlene

- Det er urettferdig. Jeg syntes jeg kikket på deg og smilte til deg mange ganger, sier fyrsten til sin kone i intervjuet, og legger leende til at enkelte kanskje ikke syntes det var nok.

Kikk her for å se intervjuet med fyrsteparet.