(SIDE2): Bryllupsreisen til fyrst Albert og fyrstinne Charlene ble alt annet enn romantisk, i hvert fall hvis vi skal tro den sørafrikanske avisen City Press, som skriver at fyrsteparet bodde på hvert sitt hotell.

Reisen til Charlenes hjemland Sør-Afrika har vært preget av jobb og plikter, ettersom Albert i flere dager var opptatt med IOC-konferansen i Durban. I forrige uke holdt ekteparet en bryllupsbankett på The Oyster Box Hotel, og det er her alle medier har meldt at paret også bodde – i den fasjonable presidentsuiten.

Avbrøt reisen før tiden
En talskvinne for hotellet, Joanne Hayes, har ifølge City Press bekreftet at fyrstinne Charlene (33) bodde i den langt rimeligere Buthelezi-suiten. Avisen skriver videre at fyrst Albert (53) bodde på Hilton Hotel i Durban.

Avisen skriver også at bryllupsreisen ble avsluttet sist fredag, før tiden – og at paret har forklart dette med at «viktige oppgaver» gjorde at de måtte hjem til Monaco.

Britiske Daily Mail skriver at Albert må gjennomgå DNA-tester for å finne ut om han er far til et tredje (og muligens fjerde) barn utenfor ekteskap. Fyrsten har fra før vedkjent seg to barn, datteren Jazmin (19) og sønnen Alexandre (6).

Albert vil ha en arving
En konstitusjonsekspert antydet i forrige uke overfor det franske magasinet VSD at Charlene har inngått en avtale om å skaffe Albert en legitim arving før de skiller lag.

- Charlene må føde en tronarving. Det er hovedpoenget med dette merkelige ekteskapet. Så snart tronfølgen er sikret, kan de gå hver til sitt. Skilsmisse er en tradisjon i Grimaldi-familien, uttalte professoren, som underviser ved Lycee Albert 1 in Monaco.

Kun barn født innenfor ekteskapet kan arve tronen i Monaco, og mye tyder på at Albert ønsker seg en sønn eller datter som arving. Fram til grunnlovsendringen i 2002 ville Monaco opphøre å eksistere som suveren stat dersom Albert døde uten legitime arvinger, men etter endringen ble arverekken sikret ved at fyrstens søstre og deres barn ble inkludert.

Monacos tronarving er i dag prinsesse Caroline, fulgt av hennes fire barn, og deretter søsteren Stephanie og hennes to legitime barn.