(SIDE2): Hva som egentlig skjedde er det ingen som vet, men en versjon av historien går ut på at en av Monaco-dynastiets grunnleggere, den første herskeren ved navn Rainier Grimaldi, tidlig på 1300-tallet kidnappet og voldtok en vakker ung kvinne.

Kvinnen skal ifølge legenden ha blitt til en heks og hevnet seg ved å kaste en forbannelse over familien: «Aldri skal en Grimaldi få et lykkelig ekteskap.».

I 700 år skal Grimaldiene ha levd med forbannelsen. Skilsmisser er svært vanlig, andre ganger har brå død rammet, og man må lete grundig for å finne lykkelige og langvarige ekteskap.

Rykter om utro foreldre
Begge fyrst Alberts foreldre – fyrst Rainier III og fyrstinne Grace – skal ha hatt elskere på si, ryktene vil ha det til at sistnevnte hadde affærer med både David Niven og Frank Sinatra. Og som mange vet – ekteskapet sluttet brått da Grace omkom i en dramatisk bilulykke i 1982.

Alberts søster Caroline var bare 21 år gammel da hun giftet seg med den langt eldre playboyen Philippe Junot. Ekteskapet varte i to år. Hun fant lykken med italienske Stefano Casiraghi, men han ble drept i en båtulykke etter sju års ekteskap.

Carolines siste ekteskap ble inngått i 1999, men er i praksis over. Ektemann Ernst August var ikke i fyrstebryllupet, og er nylig fotografert flørtende med en annen kvinne.

Holdt ut i ett år
Heller ikke søster Stephanie har hatt lykken med seg. I 1995 giftet hun seg med faren til hennes to eldste barn, Daniel Ducruet, men dette ekteskapet endte i skilsmisse et drøyt år seinere, etter at han ble tatt på fersken med en belgisk puppemodell.

I 2003 giftet Stephanie seg med sirkusartisten Adans Lopez Peres. Ti måneder seinere var dette ekteskapet over.

Ruller vi bakover noen generasjoner, har Grimaldi-familien heller ikke mye å skryte av. Den nåværende Alberts tippoldefar, Albert I, giftet seg med en skotsk adelsdatter som hatet Monaco og som forlot ham et år etter vielsen, etter å ha født ham en arving.

Gift da han var 75 år
Ekteskapet ble senere annulert, men i 1889 prøvde Albert I seg igjen. Han giftet seg med en fransk enke, men etter 10-12 tilsynelatende lykkelige år, levde de adskilt resten av livet, dog uten å skilles.

Alberts sønn Louis II fikk en datter utenfor ekteskap, og han adopterte henne senere for å sikre arverekken. Fyrsten giftet seg først da han var 75 år gammel, og døde bare tre år seinere. Datteren Charlotte ble giftet bort til en fransk adelsmann – som etter alt å dømme var homofil, men som sørget for at Charlotte fikk en sønn, Rainier.

Tanten prøvde tre ganger
Ekteskapet mellom Charlotte og Pierre de Polignac var ikke lykkelig, men varte i ti år før hun stakk av med en italiensk elsker. Seinere slo Charlotte seg sammen med en tidligere straffedømt smykketyv.

I tillegg til sønnen Rainier, hadde Charlotte og Pierre datteren Antoinette – nåværende fyrst Alberts tante. Hun fikk på 1940-tallet tre utenomekteskapelige barn og giftet seg i 1951 med barnefaren. Tre år etter ble de skilt.

Ektemannen døde brått
Antoinette giftet seg senere med en annen elsker, men etter tretten år var også dette ekteskapet over. Alle gode ting er tre..eller? Antoinettes tredje ekteskap var over da ektemannen John Gilpin døde brått seks uker etter bryllupet.

Historien er med andre ord ikke på Albert og Charlenes side, så får bare tiden vise om det ferske ekteskapet bare er en pakt for å sikre Monaco sårt tiltrengt PR og fyrst Albert en arving, eller om fyrsteparet trosser alle dystree spådommer og blir gamle sammen.