Gå til sidens hovedinnhold

Lager lyn-versjon av Monopol

Unge har ikke lenger tid til å spille brettspill.

(SIDE2:) Monopol har vært en sikker vinner på hytteturer og spillkvelder. Men hvis man skal spille ferdig, går det fort noen timer. Og det har ikke dagens unge tid til.

Det tror i hvert fall Monopol-skaperne Hasbro. Derfor har de laget en ny versjon av spillet, hvor man skal bli ferdig på 30 minutter. Dette er fordi man skal kunne sette av tid til Monopol i sin hektiske hverdag, skriver Daily Mail.

Store forandringer
Som en moderne vri har de byttet ut gatenavnene med kjente merkenavn, som McDondals, X-Box og Coca Cola.

I stedet for å bygge hus og hoteller, skal man nå bygge en skyskraper. Den første som fullfører sin skyskraper, vinner spillet.

I USA har man enda dårligere tid, så de har gjort spillet enda kjappere. For å spare tid har de nemlig fjernet fengselet, så ikke spillerne må kaste bort tid på å slå to like tall med terningen.

Egentlig kan man vel si at det bare er et helt nytt spill ...

Kan være positivt
Også spill som Scrabble har kommet i lyn-utgaver. Scrabble Flash skal være mulig å fullføre på bare to og et halvt minutt.

Siobhan Freegard, leder for Netmums, sier til Daily Mail at det er trist at familier ikke lenger har tid til å bruke en hel kveld på et brettspill. Men hun ser likevel behovet.

- Hvis en kortversjon oppmuntrer unge til å spille spillet i stedet for å se på TV eller spille dataspill, vil det være positivt for mange foreldre, sier hun.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg