Gå til sidens hovedinnhold

Monsteretappe venter Sørlie

Robert Sørlie står nå foran den kanskje tøffeste strekningen i årets Iditarod. En av forhåndsfavorittene er allerede ute med ribbeinsbrudd.

Se web-TV fra God Morgen Norge.

De 130 kilometerne mellom Rohn og Nikolai er svært tøffe. Ikke minst i år, siden det er lite snø. Robert kom inn til Rohn på åttendeplass, men han har god kontakt med teten.

Robert Sørlies nevø, Bjørnar Andersen, har selv kjørt Iditarod to ganger. Han sier at det kan være til dels farlig på strekningen når det er så pass lite snø.

- Kan slå seg forderva
- De 13 milene mellom Rohn og Nikolai pleier å være den verste ulykkesstrekningen. Hvis man faller av sleden når det er så lite snø, så slår man seg jo nesten forderva. Og det tar lang tid før man eventuelt får hjelp hvis uhellet skulle være ute.

- Hvis sleden skulle bryte sammen underveis, så er det mulig å få flydd ut en ny slede med flytaxi. Men det kan ta alt mellom åtte og tjue timer, sier Bjørnar til Nettavisen.

En av forhåndsfavorittene, Doug Swingley, hadde et uhell på vei til Rainy Pass. Han brakk flere ribbein, og har måttet stå av løpet.

For tidlig
Det er foreløpig alt for tidlig å se noe som helst av hvordan løpet kommer til å ende.

- De rundt tjue beste hviler omtrent likt, men etter forskjellige systemer. Kjørerne plikter heller ikke å skrive seg ut fra sjekkpunktene. Dermed kan flere ha kjørt uten at det er registrert. Dessuten er det mange som kjører ut, for så å hvile ved sporet.

- Trolig kommer Robert nå til å hvile i åtte timer i Rohn, før han legger ut på den tøffe strekningen til Nikolai. Den strekningen kommer til å ta rundt sju-åtte timer, sier Andersen videre.

Til tross for at Robert Sørlie nå hviler i åtte timer i Rohn, så er det trolig ikke den obligatoriske åttetimershvilen. Kjørerne må også ha en obligatorisk 24-timers hvil. Bjørnar Andersen mener man må vente helt til alle har tatt den lengste hvilen, før det er mulig å lese noe ut av løpet.

Rutinert
- Først da er det mulig å se en trend. Noen kjører fortere nå i begynnelsen, for å ta en sjanse. Andre – som Robert – er så pass rutinert at han tør å følge sin oppsatte plan.

Jason Barron har som den foreløpig eneste sjekket ut fra Rohn, men han har trolig lagt seg for å hvile ved sporet.

- Han har to alternativer å følge. Men samtidig er det umulig å sitte hjemme i Norge og lage en detaljert kjøreplan. Så det blir nesten en grovskisse, understreker Bjørnar Andersen til Nettavisen.

Selv har han tatt seg helt fri fra all kjøring i år, etter å ha vært med i Finnmarksløpet i 2004, og Iditarod i 2005 og 2006.

- Nå trener jeg bikkjer fram mot Iditarod i 2009.

Da skal han igjen være med i verdens tøffeste hundeløp. Neste år er det Kjetil Backen som skal representere Team Norway i løpet. Han er nå på vei til Finnmarksløpet som starter til helgen.

Stillingen:
1 Jason Barron UT FRA Rohn 21:09
2 Lance Mackey inn til Rohn 15:59
3 Martin Buser inn til Rohn 16:39
4 Zack Steer inn til Rohn 17:16
5 Aliy Zirkle inn til Rohn 17:24
6 Paul Gebhardt inn til Rohn 19:02

¿8 Robert Sørlie Inn til Rohn 20:10

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album