(SIDE2:) Denne helgen gikk «Monsters vs. Aliens» til topps på amerikanske kinoer med en inntekt på hele 58,2 millioner dollar.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Største i 2009
Det er den største åpningen for en film på amerikanske kinoer i 2009 så langt før den store vår/sommersesongen setter inn.

«Monsters vs. Aliens» er en blanding av gamle monstre fra 1950-tallets filmer som får et litt heftig møte med fremmede vesener som har inntatt planeten.

Store stemmer
Reese Witherspoon spiller en usedvanlig langbeint jente, Hugh Laurie er Dr. Cacherlach eller Cockroach og Seth Rogen er B.O.B - en blå «tilstand» som mener noe av det beste med å være så geleaktig er at han ikke trenger hjerne.

Satser på 3-D
Filmen vises både som «vanlig» film og i 3-D, som er det nye store formatet for animasjonsfilm.

Kun 28 prosent av forestillingene i USA var tredimensjonal. DreamWorks og Jeffrey Katzenberg har stor tro på konseptet, men kritikerne har sagt at den tredimensjonale effekten bør finpusses for å ha en mening i videre satsinger.

Valgte tredimensjonalt
DreamWorks sier imidlertid at over 56 prosent av de besøkende valgte å se filmen med brillene på og dermed full 3-D-effekt.

«Monsters vs. Aliens» blir påskens store familiefilm her hjemme og kommer på kino både i norsk og original tale førstkommende fredag.

SE VIDEO AV MONSTERS VS ALIENS

HTML EMBED
video_embed(12284,1);