OSLO SPEKTRUM (SIDE2): «Moods»-gutta inviterte til helaften med gedigen bursdagsfeiring i Oslo Spektrum.

Les også:- Jeg fatter ikke at de går med det

Les mer fra den rosa løper:- Han kaller meg «Boobs of Norway»

- Litt som å ha eksamensnerver
Fredag kveld var det klart for storslått bursdagsfeiring i anledning 10-årsjubileet til «Moods of Norway». Klesmerket med den kjente traktorlogoen inviterte sine «nærmeste» 7000 venner og i tillegg var det lagt ut flere gratisbilletter til showet på Facebook-siden til «Moods of Norway».

Over høytaleren ble det lovet vafler og drinker til alle og det én times lange moteshowet startet med en presentasjon av designergutta sin historie. Deretter braket løs det med første visning av den nye «Moods of Norway»-kolleksjonen «Pop Factory».

- Den nye kolleksjonen er på en måte essensen av Moods, og som navnet tilsier blir det litt «Pop art». Det blir glade mønstre og farger, som er helt i vår bane, men oppdatert til 2014. Vi har også brukt flere typiske norske elementer i printet vårt, slik som for eksempel ostehøvelen og bindersen, sier designer Simen Staalnacke til Side2 like før åpningen av bursdagsshowet.

- Akkurat nå gleder jeg meg. Men jeg er litt nervøs også. Det er litt som å ha eksamensnerver. Det blir fest her til klokken ett, og det kan hende det blir et nach – om vi ikke er for slitne, vi har holdt på her siden i dag tidlig, forklarer «Moods of Norway»-gründeren.

Kjente navn på catwalken
Tidligere har flere norske kjendiser dukket opp som modeller på catwalken til «Moods of Norway» og denne kvelden var intet unntak.

Flere av kjendisene som tidligere har gått som modell for traktormerket dukket opp igjen på catwalkscenen i kveld.

To av disse var Unni Askeland og Christian Ringnes og i kveld holdt de ingenting tilbake da de klinte til foran pressekorps og publikum. På catwalken var også Margaret Berger, Kathrine Sørland, Mimi Blix, gutta fra Homsepatruljen og Jon Skolmen.

Flere overraskelser på scenen
Designerne viste også frem videohilsninger fra både norske og utenlandske kjendiser, deriblant Jack Osbourne, Backstreet Boys og kjendisblogger Perez Hilton.

Gruppa «Trøste og Bære» fikk med seg publikum på allsang med sangen «Drita full før Drøbaksundet» og Kampen Janitsarorkester fikk publikum til å reise seg.

Med sin opptreden bidrog Madcon-gutta til skikkelig feststemning og Tone Damli kom overraskende på scenen og sørget for at 10-årsjubilanten fikk bursdagssang.

I en hvit drillpike-inspirert uniform og høye støvletter fikk hun hele Spektrum til å synge «Gratulerer med dagen».

«Pop Factory»
Kveldens modeller hadde både knallrosa, gult og oransje hår, og gutta var stylet med glitrende sleiker.

Antrekkene i herrekolleksjonen for vår og sommer 2014 var preppy med en fargerik tvist, og det er tydelig at Moods of Norway har kommet seg lenger enn det de kanskje er mest kjent for, nemlig de fargerike dressene.

De har gått fra kun å ha en herrekolleksjon til å nå ha en svært bred kolleksjon for både damer og herre. I tillegg har de en sportslinje, badetøy og eget vaffeljern.

- Det har gått i lynets hastighet. Alt har skjedd veldig fort, og vi har fått opplevd så mye; store show, butikker i nye land, og ikke minst har jeg fått skapt noe med mine beste venner. Det kjekkeste av alt er å stå her i dag, sa Simen Staalnacke til publikum.

For jentene var det både feminint og lekent. Men glitrende paljettkjoler, badetøy, plisserte skjørt, blazere og neonfargede hestehaler kom modellene gående nedover den lange catwalken. Siste del av visningen bestod av en stor motekavalkade som beskriver de siste ti årene for «Moods of Norway».

Takket for støtten
I slutten av showet kom hovedpersonene selv ut på scenen og «Moods of Norway»-gutta takket både familie, venner og sine kunder for all støtte de har fått gjennom sin karriere.

- Det gjør oss veldig, veldig stolte å ha alle våre beste venner i Oslo Spektrum på en sånn fantastisk dag. Takk for alle som hjelper til på showene våre, familien, alle vennene våre, butikker, og alle som kjøper noe fra «Moods of Norway. Det er takket være dere at vi kan være her i dag! sa designer Simen Staalnacke fra scenen.

Etter takketale og champisbobler tok designertrioen på seg ansvaret med og selv å være «Rockeband» med hjelp fra bassisten Maya Vik og den norskættede trommeslageren Matt Sorum kjent fra blant annet det amerikanske bandet Velvet Revolver.

«Moods»-designer Stefan Dahlquist sang og spilte på kubjelle, mens Peder Børresen spilte på elgitar og Simen Staalnacke underholdt med fargerike «heiagjeng-dusker».

«Moods of Norway» ble etablert i Stryn i 2003 av gründerne Stefan Dahlquist, Peder Børresen og Simen Staalnacke. Siden den gang har selskapet gjort stor suksess, både her hjemme i Norge og i utlandet med egne butikker i blant annet Los Angeles og New York.

Se bilder fra showet her:

5624

LES OGSÅ: