Gå til sidens hovedinnhold

Mord og moro i Midgard

Hva kan «Lord of the Rings Online» by på?

(Spillmagasinet): Etter «World of Warcrafts» enorme suksess, er det mange som vil ha en del av online-spill-kaka.

Spillstudioet Turbine Inc. har gjort «Ringenes Herre»-universet om til online-rollespill, men kan «Lord of the Rings Online» by på noe som ikke alle andre MMORPG også har?

Etter en meget strøken og enkel prosess for å lage spillfigur, kaster «Lord of the Rings Online» («LOTRO») deg inn i Midgard sammen med rollefigurer eller vesener som du kjenner godt igjen fra bøkene og filmene.

Ikke bare er gjenkjennelsesfaktoren ekstremt høy, man får også med en gang følelsen av å spille en helt som kan være viktig for Midgards fremtid, og ikke bare en betydningsløs figur i en hvilken som helst spillverden.

Utviklerne har skjønt hvor viktig plottet er, også i et online-spill, og laget en historie som griper tak i deg og suger deg inn i spillverdenen.

Fylt med oppgaver

I tillegg til hovedplottet finnes det en mengde sidehistorier som gir spillerne mye å gjøre.

Turbine har tatt lærdom av «Dungeons & Dragons Online» og fylt «LOTRO» til randen med oppgaver. Gjør du bare en del av oppgavene, får du bygd opp spillfiguren din helt uten at du trenger å slåss med mange tilfeldige motstandere.

Spillmekanikk og kampsystem har mange likheter med andre store MMORPG, og er lett å forstå og lett å bruke. Noen vil kanskje kritisere Turbine for å ha latt seg inspirere for mye av andre, men måten de enkelte bestanddelene har blitt satt sammen på og brukt til, gir en helhet som virker nytt og friskt og er meget spillbart.

Tar pusten fra deg

Turbine har skrudd opp grafikken i forhold til andre MMORPG, og det har de gjort lurt i.

Resultatet har blitt en verden som virkelig lever opp til forventningene om hvordan Midgard skal se ut, og er så nydelig, med stupbratte daler, svimlende høye fjell, variert vegetasjon og klima, at den tar pusten fra meg.

Vakker, storslagen musikk følger opp de fantastiske bildene, og sammen med den høye gjenkjennelsesfaktoren gir det en herlig fantasy-atmosfære, som er slående lik den man finner i «Ringenes Herre»-bøkene og filmene.

Det er ikke mye å klage på her. Omtrent det eneste er at deler av hovedhistorien krever minst to spillere, eller helst en gruppe.

Det er jo ikke alltid man har lyst til å spørre tilfeldige spillere om å danne gruppe, men det finnes tusenvis av andre oppgaver som man kan løse alene til kjenninger logger seg på. I tillegg er det noen få oppgaver som krever litt for mye leting etter nåla i høystakken i det kjempestore landskapet.

Som så mange andre MMORPG burde «LOTRO» kanskje blitt levert med en advarsel på pakken, for her er det lett å bli skikkelig hekta.

Mye av det beste

Med en engasjerende historie, enorm spillverden og herlig fantasy-stemning, har Turbine klart å skape et spill som virkelig lever opp til navnet som et av verdens mest kjente og mest elskede imaginære univers.

«LOTRO» tilbyr mye av det beste med MMORPG og svært lite av det verste.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn