Gå til sidens hovedinnhold

Morgan avviser bortekompleks

Fredrikstad har vunnet én bortekamp siden 2005.

GODSET-FFK 2-1 (Trykk play i videovindet over for å se sammendraget fra kampen)

MARIENLYST (Nettavisen): For en uke siden så alt så lyst ut. Fredrikstad hadde akkurat slått Start 3-0 hjemme. De trengte ikke å titte nedover på tabellen, og de visste at overkommelige Sandefjord og Strømsgodset ventet i de to neste kampene.

Det luktet litt fugl av det hele.

En uke senere ser det ikke like bra ut. Kampene mot Sandefjord og Strømsgodset er spilt. Plankebylaget tok ett poeng, og ligger midt på tabellen. Men kanskje verre – laget har ikke vunnet borte i år. Laget har kun vunnet én bortekamp på ett og et halvt år.

- Det er problemfritt sånn jeg ser det, sier FFK-direktør Morgan Andersen til Nettavisen.

Og forklarer:

- Vi har tatt poeng mot de beste lagene på bortebane i år (Bla.a. RBK og Brann). Sånn sett har vi tatt et langt steg i forhold til de tre siste årene. Men mot Strømsgodset klarte vi ikke å løse koden mot et destruktivt lag. Det er det jeg synes er synd. At vi ikke klarer å spille ut et lag som ikke vil spille fotball. Det må vi jobbe med, forklarer han.

Les Strømsgodsets svar på spillestil-kritikken her.

- Men ett poeng mot Godset og Sandefjord?

- Det er for dårlig. Vi leverte en dårlig match, men helheten viser at vi har hatt et løft på bortebane. Å ta ett poeng borte mot Sandefjord er ingen skandale. Det å ikke ta poeng her i dag er noe annet.

Og:

- Dette viser også at alle kamper lever sitt eget liv. Når man ser på terminlista så ser man Sandefjord, Strømsgodset og Odd i tre kamper etter hverandre. Det skal være en del poeng. Men denne serien er ikke sånn, sier han og tenker på jevnheten.

PS: På spillerfronten fortsetter FFK samtalene med LSK om Kasey Wehrman, men Andersen tviler på at noe blir avklart før fotballferien. Dette fordi lagene har nok med å forholde seg til det tette kampprogrammet.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta