Gå til sidens hovedinnhold

Morgenbladet med høyest utdannede lesere

Nær halvparten av Morgenbladets lesere har høyere utdanning på mer enn fire år, noe som gjør at avisens lesere er de best utdannede i hele landet.

Propaganda har undersøkt hvilke av landets aviser som har lesere med høyest utdanning og finner at Morgenbladet topper listen før samtlige dagsaviser.

Til sammen har mer enn 70 prosent av Morgenbladets lesere universitetsutdanning. Hele 49,3 prosent av dem har universitetsutdanning på mer enn fire år - og det er nærliggende å tro at de aller fleste av disse har fullført et hovedfag i filosofi, eller kanskje litteraturvitenskap.

Dermed blir Morgenbladets lesere de høyest utdannede avisleserne i landet, tett fulgt av Klassekampens lesere. 39,6 prosent av avisens 30.000 lesere har mer enn fire år på universitet eller høyskole. Tilsamen har 65,4 prosent av arbeiderklassens lesere utdanning utover videregående skole, viser Forbruker og Media-undersøkelsen til TNS Gallup.

På plassen etter følger Finansavisen. 31,6 prosent av leserne av Hegnars dagsavis har mer enn fire års utdanning (hører vi noen si BI og Handelshøyskolen i Bergen?). Konkurrenten, Dagens Næringsliv, står ikke langt tilbake for Hegnars lesere. 29,2 prosent av den rosa avisens lesere har mer enn fire års utdanning (og Propaganda har grunn til å tro at også disse i all hovedsak har sin bakgrunn fra BI og NHH).

Ser en på landets aller største avis, står det litt dårligere til. Drøye 30 prosent av VGs lesere har utdanning ut over gymnaset og kun ti prosent av disse har høyere utdanning som strekker seg over fire år eller mer. Derimot har 46,2 prosent av dem fullført videregående skole.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken