Nettavisens aksjeforum Xtrainvestor.com kommer med faste rapporter hver morgen.

Her får du en oppsummering av tradingrelaterte nyheter i dagens aviser, nye anbefalinger og vurderinger fra meglerhus samt informasjon om relevant internasjonal utvikling etter stengning på Oslo Børs foregående dag.

I tillegg serveres spesielt interessante rapporter som publiseres det neste døgnet og interessante nyheter fra børsnoterte selskaper på morgenkvisten.

Fokuset i rapportene er nyheter og informasjon som vil påvirke kursene under dagen.

Rapportene blir publisert på Nettavisens aksjeforum og Nettavisens finanssider mellom 09 og 10 hver morgen.

Sjekk hvilke børsnyheter og selskaper som diskuterers på Xtrainvestors chat akkurat nå!

Morgenrapport torsdag 25. februar. Dagens nyheter og anbefalinger:
EAM Solar krever nærmere 2 milliarder kroner fra selgeren av selskapets solparkanlegg i Italia. Selskapet mener seg svindlet og offer for dokumentforfalskning. Selskapet måtte skrive ned verdier fr over 600 millioner kroner i 4.kvartal.

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea anbefaler kjøp av Grieg Seafood, Austevoll Seafood, Havfisk og XXL.

Sevan Marine gransker to avtaler inngått mellom selskapet og selskap kontrollert av selskapets grunder, Arne Smedal. Avtalene ble inngått mens han var nestleder i styret. Smedal er tidligere siktet for grov korrupsjon av Økokrim.

En restrukturering av Seadrill antas være superkomplisert ettersom det er over 60 banker involvert som alle må få godkjennelse i egne kredittkomiteer samt at det er egne riggeiende selskap og krysseierskap. Analytikerne tror selskapet må ha inn en milliard dollar i ny kapital. Seadrill har over ti milliarder dollar i lånegjeld.

Wilh Wilhelmsens joint venture selskap har ikke hørt noe fra de brasilianske myndigheter foruten at de har lest pressemeldinger. Til sammen har Wilh Wilhelmsen satt av to hundre millioner dollar i regnskapet gjeldende prisfiksingssaken og de mener den er dekkende for den eksponeringen de har gjennom den pågående etterforskningen.

Børsraset for Golden Ocean gjør det mindre sannsynlig at en reparasjonsemisjon blir gjennomført.

Tidligere BP-sjef John Browne mener at oljeselskapene er for kostbare og at verdsettelsene ikke har fulgt med oljeprisfallet i tilstrekkelig grad.

Analysesjef David Pursell i Tudor, Pickering & Holt tror oljeprisen vil stå i 80 dollar innen utgangen av året grunnet fallende produksjon i USA.

DNB øker kursmålet i Bakkafrost til NOK 340 (310).

Nordea reduserer kursmålet i Polarcus til NOK 0,4 (1,0). I Spectrum kutter de til NOK 33 (35).

Lundin har tildelt Ocean Rig kontrakt på tre letebrønner med opsjon på ytterligere åtte. Raten skal være på 155.000 dollar per dag som antas ligge nær de operasjonelle kostnadene.

Lerøys aksjekurs har steget så kraftig at Austevoll Seafoods aksjepost i Lerøy nå er verdt mer enn 500 millioner kroner mer enn hele Austevolls egne børsverdi. Austevolls egne virksomhet prises med andre ord til mer enn minus 500 millioner.

Kredittverdigheten til Brasil forverres stadig og alle de tre store ratingselskapene har nå “søppelrating” på brasilianske statsobligasjoner.

I løpet av to år - 2011 and 2012 — produserte Kina mer sement enn USA gjorde under hele det tjuende århundre. Analytikere anslår at mer enn 60 prosent av banklån i Kina er direkte/indirekte knyttet til eiendomsmarkedet.

Norwegian og Ryanair skal være nære en samarbeidsavtale der Ryanairs passasjerer kan sluses videre på Norwegians langdistanseflygninger.