Gå til sidens hovedinnhold

Mørkt kapittel for Cappelen

J.W Cappelens Forlag leverer røde tall i regnskapsboken.

Driftsinntektene hadde en økning på 6,8 prosent til 601 millioner kroner i fjor. Men når driftsutgiftene øker med tre prosent mer, blir det fort røde tall i bøkene til forlaget.

NA24 - din næringslivsavis


Røde tall
Driftskostnadene økte mest i vareforbruket og de totale kostnadene endte på 606 millioner kroner. Det reelle tapet er dermed minus 5,5 millioner kroner før finans.

Sindre Guldvog var ikke tilgjenglig for å kommenterer tallene. Økonomidirektør Kjetil Ansteensen ville heller ikke gi noen kommentar.

- I disse fusjonstider er det Guldvog som må kommentere, og han er på ferie, sier han.

Med god drahjelp fra finansinntektene på 2,4 millioner kroner blir likevel resultatet før skatt på minus 3,1 millioner kroner før skatt.

Til sammenligning ble resultatet før skatt i 2005 på 10,6 millioner kroner. Egenkapitalen er fortsatt god, med 206 millioner kroner. Den totale gjelden i 2005 var 106 millioner kroner, og den har økt til 124 millioner i fjor.

Fusjon
Det skjer mye i forlagsbransjen om dagen. 11. juni 2007 ble det kjent at J.W Cappelen fusjonerer med N.W. Damm & Søn.

Det nye forlaget får navnet Cappelen Damm og vil bli ledet av nåværende administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Damm.

Forlaget utgir rundt 1000 titler i året, inklusive nye utgaver. 550 av utgivelsene er lærebøker og faglitteratur i dagens form.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka