Gå til sidens hovedinnhold

Moro med kvikksølv

«Mercury Meltdown Revolution» er artig, men tidvis altfor vanskelig.

«Mercury»-serien begynte på PSP og originalen var et av de første spillene til Sonys håndholdte. Du skal styre en kvikksølvklump gjennom stadig mer krevende labyrinter, og spillene har stort sett fått god kritikk.

Heftigere hindringer
Oppfølgerne har blant annet gjort labyrintene mer spenstige. De fleste hindringene krever at høyre- og venstre hjernehalvdel samarbeider tett, du må finne på kreative løsninger og være stødig på hånda for å utføre dem.

For eksempel skal du flere ganger dele opp en klump, gjøre noe med de ulike delene, og så samle dem til en igjen. Når du har fem-seks slike i farta på en gang, må du ha stålkontroll for at ingen skal ramle utfor og forsvinne inn i evigheten.

Deilig kontroll
«Mercury Meltdown Revolution» til Wii gir inntrykk av å være versjonen utviklerne alltid har villet lage. Spillet byr blant annet på mer enn 150 labyrinter, og kontrollen fungerer mye bedre enn i «Mercury»-spillene til PS2 og PSP.

Ved å bevege på fjernkontrollen styrer du selve brettet, og spillet plukker opp selv den minste bevegelse. Resultatet er en kontroll som både er deilig intuitiv og mye, mye mer presis enn de vanlige styrestikkene.

Tilfredsstillende
Brorparten av de mange labyrintene er godt designet og jeg koste meg mens jeg jobbet meg gjennom dem. «Mercury Meltdown Revolution» er i tillegg utfordrende og ikke redd for å sende deg helt tilbake til start.

Resultatet er, synes jeg, en mye mer tilfredsstillende spillopplevelse enn den for eksempel Kororinpa byr på. Jeg var ofte stolt av meg selv etter å ha klart et brett, noe jeg sjelden opplevde i det spillet.

For vanskelig
Dessverre er ikke alt fryd og gammen med «Mercury Meltdown Revolution». Spillet stiller innimellom altfor høye krav til hendene dine, i hvert fall synes jeg enkelte brett var så vanskelige at jeg ga opp.

Når det skjedde tok det ofte en god stund før jeg var tilbake. Selv om jeg hadde det gøy når jeg spilte «Mercury Meltdown Revolution», ble jeg aldri hekta.

Ingen femmer
De to feilene er hovedgrunnen til at spillet ikke får mer enn fire. «Mercury Meltdown Revolution» er med andre ord bra, men ikke så bra.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar