Gå til sidens hovedinnhold

Vegetartyrannen slår til igjen

Morrissey nekter ansatte å spise mat som «har hatt et ansikt».

(SIDE2): Den etter hvert tilårskomne, men fortsatt vitale indiehelten Morrissey er sammen med Paul McCartney musikkverdenens ivrigste vegetarianer.

Helt siden dagene i legendariske The Smiths (som ga ut albumet «Meat Is Murder») har «Moz» proklamert sin avsky over kjøttspisere, og han gjør intet unntak når han nå er ute på turné i USA.

Forbyr kjøtt
Ifølge Splash News har nemlig Morrissey «tatt en Macca» og forbyr kategorisk kjøtt på spillestedene han besøker, deriblant Webster Hall i New York.

- Det var ingen sandwicher, sushiretter, pepperonipizza eller noe annen mat som tidligere hadde et ansikt. Selv rengjøringsarbeiderne måtte samarbeide og ta med seg vegetarmat på jobb, sier en kilde til New York Post.

Les anmeldelsen av Morrisseys siste plate her

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Crewet må spise grønt
Men det er ikke bare på konsertarenaene Morrissey regjerer med jernhånd. Også hans egne turnéansatte må holde seg unna dyrerikets gleder når de jobber for 49-åringen, hvis man skal tro en tidligere ansatts uttalelser.

Morrissey, som holder konsert i Oslo i juni, selv har tidligere sagt følgende om det å spise kjøtt.

- Jeg synes dyr trenger all hjelpen de kan få, fordi de har ingen. De har ingen rettigheter. De har ingen beskyttelse. Jeg tror dyr ser til oss mennesker for beskyttelse, og selvfølgelig tar mennesker de med inn til slakterhuset, noe jeg sammenligner med å slakte barn.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken