(SIDE2): Det er ikke så mange festdager i året at man kan la noen gå forbi i stillhet. Gi mammaen i huset litt ekstra oppmerksomhet på søndag og bruk dagen sammen eller la henne nyte litt kvalitetstid alene.

//LES MER OM LIVSSTIL HER//

Det er mange måter å vise at man setter pris på noen, og morsdag trenger absolutt ikke være noen dyr fornøyelse.

Fra barna
Det er tanken som teller ... og ikke prisen. Stå opp litt tidligere enn vanlig og overrask mor med frokost på sengen og gjerne et kort med selvskrevne ord. Spis gjerne frokost i sengen hele familien og la dagen få en rolig og herlig start. Vil dere gjøre noe ekstra, kan dagen feires med mer eller mindre hjemmebakt kake. En mamma vil også alltid bli glad for ting barnet hennes har laget. Tegninger og andre hjemmelagde ting er en gave som alltid vil bli satt pris på, og har en verdi kjøpte ting aldri kan få.

Varmende gaver
Gi bort en god klem som varmer i vinterkulden eller et stort og deilig skjerf – eller varme, myke sokker. Dere kan også gi et gavekort sammen, på en frisørtime eller en skjønnhetsbehandling av et eller annet slag.

Fra kjæresten/mannen: Gaver etter sengetid
Vil dere gjøre noe ekstra ut av dagen kan også feire litt etter at barna har lagt seg. En massasjeolje med tilhørende massasje vil garantert slå an, og litt kjærlig fotmassasje settes nok like mye pris på hjemme som i salong. Blomster er også en udødelig klassiker.

La henne «jente» seg
Bleieskift, matpakker, jobb og forpliktelser er hverdagen for mange. Gi mor litt pusterom: Kjøp favorittboken eller musikk du vet hun liker, eller se en film sammen av hennes valg. Andre gaver som sjeldent slår feil er undertøy, parfyme, duftlys eller en god bodylotion.

Uansett hva dere velger å få ut av dagen er det viktigste at mor føler seg satt pris på.

Hvorfor feirer vi?
I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar, det vil si at den i år faller på søndag 8. februar. Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919, og ble til å begynne med arrangert av religiøse organisasjoner. Den har senere gått over til å bli en familiedag, der mødre oppvartes med kaffe på sengen om morgenen, blomster og kake.

Morsdagen har etter hvert blitt en stor kommersiell høytid gjennom markedsføring av morsdagskake, morsdagsblomster og morsdagsgaver. Barnehager og skoler opprettholder tradisjonen ved å følge opp ideen om feiringen av mor, og setter barna til å lage kort og gave til mor.

(Kilde: Wikipedia)

Siste nytt fra Side2, gå til forsiden akkurat nå!