Gå til sidens hovedinnhold

- Morsom Jens-krangel

- Egen suksess smaker, men andres fiasko er heller ikke å forakte.

Milliardær Stein Erik Hagen medgir at han er kontroversiell etter de siste dagers kamp med statsminister Jens Stoltenberg.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg oppfattes sikkert nok som kontroversiell og er ikke gammelt sølv, åpner Stein Erik Hagen sitt foredrag på Næringslivsdagene på Handelshøyskolen BI torsdag.

Tidligere denne uken gikk statsminister Jens Stoltenberg ut og hadde en kommentar til budsjettet som kommer. Stein Erik Hagen skulle betale mer. Dette ble tolket som et stikk til Hagen, som i fjor gikk hardt ut mot Stoltenberg-regjeringens næringspolitikk.

Les mer om den elleville krangelen her:
Vil straffe Stoltenberg

Full krangel
Hagen sier til NA24 at han ikke personlig bryr seg om at han har vært det heteste navnet i en prinsippkrangel med statsminister Jens Stoltenberg.

- Jeg synes det er morsomt å være med i en slik debatt, sier han til NA24.

Han legger til at det er viktig å skille sak fra person og at han alltid vil delta i debatten.

Oljesoveputen
I sitt foredrag strakk Hagen frem statens kjøp i Aker Kværner for 4,8 milliarder kroner fra rekefiskeren Kjell Inge Røkke. Han trakk også frem at staten har besluttet å bruke 22 milliarder fra oljefondet til å kjøpe seg opp i StatoilHydro.

- Hva er egentlig statens primæroppgave, sier Hagen, og ber om at det trekkes opp noen hovedlinjer er i bruken av penger.

- Statens investeringer handler for meg først og fremst om infrastruktur, sier han, og viser til helsevesenet, forskning.

- Og et sikkerhetsnett til de som faller utenfor, sier han.

Hardt arbeid
Hagen forteller at han hatt mange nedturer i sitt forretningsliv, men alltid har reist seg og gått videre i prosjekter som har strandet.

- Det ligger dessverre mye sannhet i ordtaket, egen suksess smaker godt, men andres fiasko er heller ikke å forakte, sier han.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping