Gå til sidens hovedinnhold

Morten Lie spilte best og mest i 2007

VALLHALL (vif.no): Siden sesongstarten i april har Morten Lie spilt 52 junior- og rekruttkamper for Vålerenga. Midtstopperen er dermed årets mest benyttede juniorspiller. - Morten har gjort dystre spådommer til skamme og gjort savnet av Jørgen Horn og Steinar Strømnes i juniorkamper minimalt, sier Andreas Holter til vif.no.

- Han har hatt veldig bra utvikling det siste året. Morten har slitt litt med skader og sykdom de to andre årene han har vært i juniortroppen, men i år har han holdt seg skadefri og vært lite syk. Dermed har han fått trent godt prestert stabilt godt gjennom en lang sesong, forteller Holter.

- Dessuten er han positiv og ønsker å spille mye. Det er viktig.

Spillernes spiller
Midtstopperen, som ble kåret til årets spiller av de andre juniorspillerne med god margin da sesongen ble avsluttet i midten av november, har totalt spilt dobbelt så mange minutter denne sesongen sammenlignet med 2006-sesongen. Mest bemerkelsesverdig er kanskje utviklingen Lie har hatt i 2. divisjon. I fjor var han på banen i 283 minutter fordelt på fire kamper, mens fasiten etter årets sesong viser 21 kamper og 1755 minutter.

- Morten har fått mye tillit på rekruttlaget denne sesongen og vist at 2. divisjon er en veldig fin arena, også for sisteårsjuniorer, kommenterer Holter.

Da landslagsspillerne Jørgen Horn og Steinar Strømnes gikk over i seniorenes rekker etter fjorårssesongen knyttet det seg en del spenning til om noen av de yngre forsvarsspillerne kunne følge opp stopperduoens prestasjoner.

- Vi må innrømme at vi var litt usikre på forsvarsrekka vår da vi startet sesongen i januar, men sesongen har vist at alle forsvarsspillerne har tatt et steg eller to videre. Det var ikke så veldig mye å være redd for. Morten har hatt et veldig godt år og har vært en av våre viktigste spillere.

- Men man erstatter ikke Jørgen Horn og Steinar Strømnes i en håndvending. De to var en av hovedårsakene til at vi vant Junior Elite-turneringa (JET) i fjor i og med at de knapt slapp til motstanderen til en eneste sjanse. De var klassespillere på juniornivå og har i år etablert seg på U21-landslaget.

- Verken Morten Lie eller de andre i forsvarsrekka er naturlig nok helt der oppe ennå, men de har utvikla seg mye og vil utvikle seg mer i årene som kommer.

Solid forsvar
Også i år har VIF-juniorene vært gjerrige bakover i de prioriterte turneringene junior-NM og JET. Fem baller havnet i Vålerenga-målet i løpet av syv NM-kamper, mens det kun ble ett baklengsmål på fem kamper i eliteturneringa JET.

- Også i år har vi sluppet inn få mål, både i JET og jr-NM har vi god statistikk. Unntaket er avslutningen i interkretsserien der vi rullerte veldig på laget og raknet litt i enkeltkamper.

Det er naturlig med tanke på alle byttene og kom som et resultat av våre prioriteringer. 2. divisjon og NM var viktigst for oss i høst, avslutter Holter.

Morten Lie er ekte Vålerenga-gutt og har aldri spilt for noen annen klubb enn Vålerenga. 2007-sesongen var hans siste år som juniorspiller. Dermed går det mot klubbskifte for Lie og neste sesong blir den første uten VIF-logoen på brystet.

Last ned fullstendig statistikk fra 2007-sesongen her:
Junior-sesongen
Rekrutt-sesongen

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk